Apeliacinės instancijos teismas paliko galioti Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį, kuria „Romantic“ viešbučio savininkei sausio 9 dieną skirtas suėmimas vienam mėnesiui, informuojama pranešime spaudai.

Atmesdamas įtariamosios D. Kuklierienės skundą apeliacinės instancijos teismas nurodė, kad suėmimas D. Kuklierienei paskirtas Baudžiamojo proceso kodekse numatytu pagrindu, t. y. pagrįstai manant, kad ji trukdys procesui. Šio suėmimo pagrindo buvimą patvirtina ikiteisminio tyrimo byloje esanti medžiaga.

Aukštesnysis teismas taip pat pažymėjo, kad yra duomenų, jog D. Kuklierienė jau yra klastojusi dokumentus, siekdama išvengti dalyvauti teisminiame procese kitoje byloje. Aukštesniojo teismo nuomone, tai leidžia pagrįstai manyti, kad ir ateityje būdama laisvėje ji gali imtis veiksmų, kuriais trukdytų procesui.

Apeliacinės instancijos teismas, atsižvelgęs į nusikaltimų, kurių padarymu įtariama D. Kuklierienė, pobūdį ir sunkumą, ikiteisminio tyrimo sudėtingumą ir apimtį, taip pat į tai, jog 2013 m. sausio 22 d. D. Kuklierienei įteiktas pranešimas apie naujus įtarimus dėl nusikalstamų veikų padarymo, pažymėjo, jog viešasis interesas išsamiai ir netrukdomai ištirti bei teisiškai įvertinti nusikalstamas veikas yra neabejotinai svaresnis už asmens laisvės gerbimą.

Ši Panevėžio apygardos teismo nutartis neskundžiama.