"Seimo nario veiksmai ne tik neetiški, bet ir neteisėti. Tai akivaizdus noras perimti komisiją į savo rankas", - sakė šiai komisijai vadovaujantis buvęs Seimo narys Mindaugas Briedis, kurio kadencija šiame poste baigsis tik liepos pabaigoje.

Socialliberalų frakcijos narys priekaištavo, kad UNESCO komisijos sudėtyje yra labai mažai Vilniaus universiteto atstovų, bei užsiminė, jog dabar veikiančius aštuonis komitetus reikėtų papildyti Lygių lyčių galimybių komitetu, kuriam galėtų vadovauti A.M.Pavilionienė. Tačiau prieš ketverius metus suformuota Nacionalinė komisija iki šiol yra atskaitinga Kultūros ministerijai, o ne Seimui.

Pasak M.Briedžio, net jei R.Pavilionis UNESCO Nacionalinės komisijos narius sušaukė tik norėdamas aptarti galimą komisijos reformą, šiuo žingsniu jis peržengė Seimo komiteto vadovo kompetencijos ribas, nes komisija pavaldi Kultūros ministerijos vadovui, o Seimas į ją gali deleguoti tik keturis narius iš 25.

"Tuo Seimo narių vaidmuo komisijoje ir baigiasi", - tvirtino komisijos vadovas. Kiti posėdyje nedalyvavę komisijos nariai taip pat buvo priblokšti R.Pavilionio ketinimų. Komisijos narius ypač nustebino R.Pavilionio planai kitą posėdį sušaukti gegužės 7-ąją.

R.Pavilionis vakar apgailestavo, jog M.Briedis reiškia jam nepagrįstas pretenzijas: "Komisijos pirmininkas tikriausiai pamiršta, kad nebėra Seimo narys. M.Briedis turėtų ateiti į Seimą ir pranešti, jog nebegali vykdyti savo įgaliojimų. Tačiau jis nori amžiams likti komisijos vadovu ir kartais nuvažiuoti į kokį egzotišką kraštą".

R.Pavilionis tvirtino, kad pasikeitus Seimui renkama ir nauja komisija. Politikas neatmetė galimybės, jog bus keičiami ir šios komisijos įstatai. "Tai nėra kokia šventa karvė", - sakė Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas.