Partijos vadovas sakė manantis, kad agituodama prieš atominę Valstiečių ir žaliųjų sąjunga paskatino aktyviau rinkimuose dalyvauti miestiečius ir dėl to gavo santykinai mažiau balsų.

"Valstiečių ir žaliųjų sąjunga užkūrė vieną ugnį, kurioje pati sudegė, bet rezultatas yra, referendumas įvyko ir jisai pasakė aiškų ne, suaktyvindamas miesto žmonių dalyvavimą rinkimuose, tokiu būdu padarymas taip, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga penkių procentų nebeįveikė", - teigė jis.

R.Karbauskis teigė, kad žaliųjų idėjų propagavimui reikia laiko, ir sakė, kad iki kitų Seimo rinkimų jo bus pakankamai.

Nė vienos vietos daugiamandatėje apygardoje neiškovojusi partija šiame parlamente tikisi būti atstovaujama savo vienmandatininkų, kurių į antrą turą kol kas pateko du, dar dėl vienos kandidatės bus prašoma balsų perskaičiavimo.

"Mes turime situaciją, kurioje reikalausime perskaičiuoti aštuonis balsus. Labai įdomi situacija, kada visą naktį nebuvo duomenų iš vienos apylinkės ir iš pirmos vietos mūsų kandidatės Biržų - Kupiškio apygardoje staiga tapo trečia vienos apygardos skaičiais aštuoniais balsais", - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V.Karbauskis.

Vyriausioji rinkimų komisija kol kas skelbia 31 iš 32 Biržų - Kupiškio apygardos apylinkių rezultatus. Pagal juos, pirmauja Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Nijolė Šatienė. Toliau rikiuojasi "darbietis" Ritas Vaiginas ir socialdemokratų iškeltas Aleksandras Zeltinis.

Į antrą turą kol kas patenka du Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatai - Šiaulių rajone kandidatuojanti Rima Baškienė ir Kelmėje kandidatuojantis Izidorius Šimkus.

"Šnekant apie rezultatus akivaizdu, kad žalioji politika Lietuvoje dar nėra pastebėta, bet tam reikia labai daug darbo įdėti ir jinai gali būti pastebėta (...). Bendras rezultatas gerėja, Seimo rinkimuose mes daugiau balsų gavome, ir svarbiausia mieste - Šiauliuose surinkome per 4 proc., Panevėžyje - apie 4 proc., Vilniaus mieste - per 2 proc., ko anksčiau nėra buvę Seimo rinkimuose. Tai rodo, kad jeigu yra dirbama kryptingai, žaliosios idėjos gali galbūt pasiekti ir miesto rinkėjų, ypatingai jaunesnių, pasirinkimą", - apie balsavimo daugiamandatėje apygardoje rezultatus kalbėjo V.Karbauskis.

Daugiamandatėje apygardoje Valstiečių ir žaliųjų sąjunga pirminiais duomenimis neperžengia 5 proc. barjero.