Kaip pranešė Seimo spaudos tarnyba, trečiadienį Seimo valdyba išnagrinėjo Etikos ir procedūrų komisijos išvadas dėl posėdžių nelankančių parlamentarų.

Komisija nurodo, kad Seimo narys R.Karbauskis rugsėjo mėnesį be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip ketvirtadalį plenarinių Seimo posėdžių, o Seimo nariai socialliberalas Rimas Valčiukas, liberaldemokratas Rolandas Paksas, liberalas Virginijus Martišauskas ir Julius Veselka rugsėjo mėnesį be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip ketvirtadalį komitetų ir komisijų posėdžių.

Valdyba pavedė Seimo kanceliarijai už posėdžių nelankymą išskaityti lėšas iš Seimo narių atlyginimo ir kreipėsi į frakcijas, kad jos išnagrinėtų parlamentarų nedrausmingumo problemą.

Pagal Seimo Statutą Etikos ir procedūrų komisija gali rekomenduoti Seimo valdybai sumažinti parlamentarui atlyginimą trečdaliu, jeigu jis per mėnesį be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip ketvirtadalį visų posėdžių.

R.Karbauskis, kuris deklaravo turįs daugiau kaip 4,5 mln. litų vertės turto ir santaupų, dėl posėdžių nelankymo jau ne kartą buvo įspėtas, kelis kartus jam buvo sumažintas ir atlyginimas.