Savaitės pradžioje Jurbarko rajone neblaivios karės vairuojamas automobilis partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratininkę, iš tarybos pašalinti Afganistane girtavę kariai.

"Visiškai apgailėtini atvejai, ypač, kai žūsta žmogus. Mano principinė pozicija tik atėjus į šį darbą ir pamačius kiek daug tolerancijos buvo, ypač prie buvusio kariuomenės vado, girtavimai mūsų kariuomenėje. Tai su kariuomenės vadu ėmėmės labai griežtų veiksmų (...) Galvoti apie savo ateitį, karjerą, šeimą reikia tuomet, kada keli taurelę, nesvarbu, ar esi darbe, ar atostogose, ar laisvu laiku - tu esi karys", - ketvirtadienį "Žinių radijui" kalbėjo krašto apsaugos ministrė.

Konkrečiai kalbėdama apie atvejį, kai Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono karė vyresnioji eilinė L. D., būdama neblaivi, kelyje Jurbarkas-Butkaičiai-Paviščionys pirmadienio vakarą automobiliu partrenkė ir mirtinai sužalojo dviračiu važiavusią moterį, R. Juknevičienė sakė, kad buvo pernelyg lengvai pasižiūrėta į moters polinkį išgėrus vairuoti. Tai, anot ministrės, netoleruotina ir apgailėtina.

"Manau, kad visuomenėje yra per daug nuolaidžiavimo girtavimui. Pasižiūrėkite, kaip mes patys elgiamės šeimos pobūviuose, ką mato vaikai, pasižiūrėkime, kiek liejasi alkoholio viešojoje erdvėje, gal mažėjančią tendenciją. Taigi kariuomenė yra tos pačios visuomenės dalis", - dėstė ministrė.

R. Juknevičienė teigė, kad dėl alkoholio vartojimo kariuomenėje bendros tendencijos yra geros - girtavimų stipriai mažėja, tačiau tolerancija alkoholiui vis dar tebeegzistuoja.

"Nesugebėjimas bendrauti be alkoholio yra visos mūsų visuomenės labai skaudi rykštė ir problema. Taigi negali būti, kad kariuomenė bus kažkaip atsivėrusi, ir patys žmonės yra kitokie negu visa visuomenė. Tai visi pradėkime nuo savęs", - ragino krašto apsaugos ministrė.