Paprastai Lietuvos karių dalyvavimo NATO vadovaujamoje operacijoje Afganistane išlaidos siekia apie 50 mln. litų, tačiau dėl planuojamo karių pasitraukimo iš Goro ši suma išaugs dar daugiau kaip trečdaliu.

"14 mln. reikia papildomų pinigų prie tų, kuriuos kasmet gauna Afganistano visoms išlaidoms", - BNS trečiadienį sakė R.Juknevičienė.

Tačiau, pasak jos, pateiktą KAM biudžeto projektą svarsčiusiems Seimo komitetams yra išsakyta pozicija, jog ministerijos asignavimams reikėtų iš viso skirti 50 mln. litų. daugiau nei dabar yra pasiūliusi Vyriausybė.

Pagal kadenciją baigiančios Vyriausybės parengtą valstybės biudžeto projektą gynybos finansavimas 2013 metais turėtų didėti iki 923,9 mln litų. 2012 metais asignavimai Krašto apsaugos ministerijai siekia 870,2 mln. litų ir sudaro 0,79 proc. BVP.

"Mes pateikėme savo minimaliausią poreikį, be kurio būtų sunku įgyvendinti ir išvedimą, ir Energetinio saugumo centro kūrimą - kad dar 50 mln. yra būtini", - papildomų lėšų poreikį aiškino ministrė.

Papildomų lėšų, ministerijos skaičiavimais, taip pat reikia NATO oro policijos misijos vykdymo užtikrinimui, dalyvavimui Europos Sąjungos kovos su piratavimu operacijoje ATALANTA, tarptautinėms pratyboms "Steadfast Jazz", "Baltic Host" ir "Saber Strike".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)