Vos atvykęs balsuoti S. Skvernelis pajuokavo, kad žurnalistų šį kartą gerokai mažiau nei prieš dvi savaites. Pirmojo turo metu premjeras buvo sulaukęs ir užsienio žiniasklaidos dėmesio.

„Sunku, be abejo sunku“, – į klausimą, ar buvo sunku apsispręsti, atsakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad iš naujojo Prezidento tikisi to paties, kaip ir dauguma žmonių, einančių balsuoti. „Klestinčios Lietuvos“, – įvardijo premjeras.

Į Prezidento postą kandidatuojanti I. Šimonytė yra minėjusi, kad keli dabartiniai ministrai jai nekelia pasitikėjimo. Į klausimą apie tai, ar jis, jei I. Šimonytė būtų išrinkta, imtųsi kokių nors veiksmų dėl to, S. Skvernelis atsakė abstrakčiai.

„Matyt, tai bus vienas iš didžiausių iššūkių nuo pat pradžių griežtai laikytis Konstitucijos, įstatymų. Jei bus formuojama nauja Vyriausybė arba grąžins įgaliojimus ir keisis sudėtis, bus griežtai laikomasi Konstitucijos. Tai ministro pirmininko prerogatyva ir suderinta su prezidentu ar prezidente. Ministras pirmininkas bet kokiu atveju privalės tą daryti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras nekomentavo ir klausimo apie tai, ar planas trauktis išlieka, jei Europos Parlamento rinkimai „valstiečiams“ baigsis nesėkmingai. S. Skvernelis atsakė, kad nenori komentuoti „valstiečių“ planų.

„Aš turiu savo planų“, – kalbėjo premjeras.