Ieškojo geriausio varianto

Politikai mano, kad tokiose vietose pakabinti stendai atrodo neestetiškai, nepritaikyti įprastiems plakatams. Vairuotojai piktinasi, kad jie blaško dėmesį.

Minėtos darbo grupės vadovas Savivaldybės kanceliarijos vedėjas Valentinas Markevičius sakė, kad stulpai pasirinkti neatsitiktinai. “Kažkur reikia sukabinti daugiau kaip 2 tūkstančius plakatų. Kiekviena partija ir kandidatas turi turėti vienodas galimybes visose apylinkėse. Kandidatų reklama bus kabinama abėcėlės tvarka, partijos - pagal numerius”, - sakė jis.

V.Markevičius teigė, kad papildomų problemų sukėlė tai, kad Vakarų skirstomieji tinklai neleido ant jų stulpų tvirtinti politinės reklamos.

Kiekvienai iš 15 politinių partijų ir koalicijų bus skirta po 107 skydus. Vienmandatėje apygardoje kandidatuojantys politikai savo žinioje turės tiek skydų, kiek jų apygardoje yra rinkimų apylinkių.

Pasaulio patirtis

Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas sakė, kad kiekviena savivaldybė pati parenka išorinės reklamos vietas.

“Vienur tai daroma ant sienų, tvorų, kitur - ant stulpų. Pastarasis variantas man atrodo priimtinas, jei jis gražiai atliktas - taip daroma visame pasaulyje, kad nereikėtų gadinti sienų. Toks variantas pigiai kainuoja, galima greitai nuimti stendą. Žinoma, geriau stendus pakelti bent į 2 metrų aukštį, kad chuliganai jų neniokotų”, - sakė Z.Vaigauskas.

Turės prisitaikyti

A.Brazausko ir A.Paulausko koalicijos “Už darbą Lietuvai” Kauno miesto rinkimų štabo vienas vadovų Antanas Ivanauskas sakė, kad politikai nėra visiškai patenkinti Kaune suteiktomis politinės reklamos galimybėmis.

“Tie stendukai neatrodo labai patraukliai, bet turėsime su tuo susitaikyti. Tai Savivaldybės numatytos vietos, ir ten privalėsime kabinti plakatus, nes kitur negalima”, - sakė jis.

Darbo partijos Kauno miesto rinkimų štabo vadovas Robertas Jasinskas teigė esąs nepatenkintas pasiūlyta galimybe reklamuotis.

“Tai pasijuokimas iš tų žmonių, kurie prieš eidami į Seimą nori save normaliai parodyti. Pagal įstatymą ant stendų galėtume kabinti A1 formato plakatus, bet jie ant šitų stendų netelpa. Mes pasigaminome mažesnius, A2 formato, bet ir šie netelpa. Paprastai gaminami vertikaliai orientuoti plakatai, o Kaune ant stulpų galima kabinti tik horizontalius. Mes dėl šių dalykų ketiname kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją”, - sakė R.Jasinskas.

Policija paprašė neužstoti ženklų

Kauno miesto kelių policijos vyr. inspektorius Linas Gudonis, kuris atsakingas už reklamą, pripažino, kad ir pareigūnų netenkina ši situacija.

“Tai negerai, paprastai neleidžiame nieko kabinti ant stulpų. Tačiau Savivaldybės atstovai aiškino, kad tai daryta ne iš gero gyvenimo. Visoms partijoms reikia sudaryti vienodas sąlygas visose rinkimų apylinkėse, todėl geresnio varianto už stulpus nerasta. Mes paprašėme, kad plakatai nebūtų kabinami ant tų stulpų, kur yra kelio ženklai, kad neužstotų šviesoforų”, - sakė L.Gudonis.

Jis mano, kad vairuotojams daugybė plakatų gali trukdyti. “Laimei, tai truks tik kelias savaites. Tikiuosi, kad iki kitų rinkimų bus rasta geresnė išeitis”, - sakė pareigūnas.