Savaitės naujienų apžvalgoje šį kartą atsidūrė ne vienas politikas: ir Seimo nario mandato norintis atsisakyti Antanas Guoga, ir Viktoras Uspaskichas, kurio atsiprašymas už homofobiškus pasisakymus neįtikino frakcijos, kuriai jis priklauso Europos Parlamente, ir jis buvo iš jos pašalintas, ir Petras Gražulis, kurį iš kėdės Seimo Kultūros komitete nori išversti net 700 kultūros pasaulio atstovų.

„Kai jau galvoji, kad dugnas pasiektas, tai iš to dugno apačios pasibeldžia ponas Guoga ir atidaro šešiolikos aukštų požeminį parkingą. Ir tada supranti, kad tas dugnas gali būti dar gilesnis, – ironizavo S. Vaitulionis ir pridūrė. – O šiaip tokį elgesį vertinu labai konkrečiai, tai yra absoliutus rinkėjų mulkinimas.“

S. Vaitulionis pridūrė, kad jei jau A. Guoga nusprendė pasitraukti iš Seimo, tai turėjo pabaigti tvarkyti reikalus iki pat pabaigos bei išeiti oriai. „Šiaip realiai iki šiol nesuvokiu, kaip tą žmogų iki šiol kažkas išrenka“, – kalbėjo S. Vaitulionis.

Dar vienas politikas, atsidūręs laidoje – Viktoras Uspaskichas, kuris šią savaitę buvo pašalintas iš frakcijos Europos Parlamente. „Ponas Uspaskichas eilinį kartą parodė savo veidą. Jei atvirai, tai puiku, kad jį išdrėbė iš tos grupės Europos Parlamente, nes jam ten tikrai nėra, ką veikti“, – laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo S. Vaitulionis.

Kritikos S. Vaitulionis negailėjo ir P. Gražuliui, kurį kultūros atstovai norėtų išversti iš kėdės Seimo Kultūros komitete. „Yra čia kelios medalio pusės. Manau, kad Gražulis ir kultūra – tiek nesuderinami dalykai. Žmogus šiaip yra padugnė. Nustokime žodžius vynioti į vatą. Tas žmogus, kuris turi mažiausiai kultūros iš visų Seimo narių, yra Seimo Kultūros komitete. Čia viena medalio pusė, o kita – manau, kad Kultūros komitetas yra tas komitetas, kur Gražulis gali pridaryti mažiausiai žalos. Tiesiog.“

Svarstydamas, kokiame komitete galėtų dirbti P. Gražulis, S. Vaitulionis kalbėjo: „Jis niekur netinka, jis nieko nemoka, nieko nesugeba ir yra tiek niekam tikusi rakštis subinėje, kad na kur jį padėti?“

Ir nors laidoje „Jūs rimtai?“ netrūko politikos, buvo ne tik jos. S. Vaitulionis įvertino ir prasidedančias eurovizines atrankas, ir jau paviešintą „The Roop“ dainą. Jis juokavo, kad išgirdus „The Roop“ dainą iš karto pasidarė aišku, kad galime stabdyti visas atrankas, nes jau aišku, ką siųsime, tik svarbu, kad būtų į kur išsiųsti.

Laidoje buvo aptartas ir feisbuke savaitgalį kilęs skandalas, kuriame ne savo noru atsidūrė ir pats S. Vaitulionis. Feisbuke savo laidos įrašu pasidalijusi Rimantė Kulvinskytė buvo sukritikuota savo kolegos Rimo Bružo, kuris kritikos pažėrė pirmiausia už tai, kad jos pašnekovas buvo S. Vaitulionis, o vėliau diskusija dar labiau įsisiūbavo ir joje netrūko net ir grasinimų. Pastarieji grasinimai keliauja į advokato rankas, R. Kulvinskytės vyras stojo ginti savo žmonos, o pats S. Vaitulionis teigia, kad ši situacija puikai parodė, kad vyno taurė ir socialiniai tinklai vėlyvą vakarą yra du nesuderinami dalykai.

„Tie pirščiukai su kiekviena vyno taure nori vis didesnių nesąmonių prispausdinti“, – kalbėjo S. Vaitulionis ir pridūrė, kad vėliau išaušta labai nemalonios pagirios.

Laidoje taip pat buvo kalbama ir apie Joe Bideno inauguraciją Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir apie Vyriausybės sprendimą nepatvirtinti tryliktosios pensijos, ir apie galimas juodosios COVID-19 vakcinų rinkos grėsmes ir dar daugiau. Visas pokalbis – laidos „Jūs rimtai?“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)