Naujai perrinktas Regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus pats teigė ketinąs labiau koncentruotis į vidinius partijos procesus ir šiame poste esą jaučiasi „savo vietoje“.

Tuo tarpu Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, teigė J. Pinskus, planuoja politinę karjerą tęsti palaipsniui, pradedant nuo narystės Europos arba nacionaliniame parlamente. Ji pati savo ruožtu teigia niekada neketinusi kandidatuoti į šalies vadovo postą, o ambicijų nacionalinėje politikoje neatskleidė.

„Yra trys rinkimai ir, pavyzdžiui, viską uždėti ant Pinskuvienės būtų per sunku. Ir atsakomybės yra didžiulės. Prezidento atsakomybė valdyti šalį yra didžiulė.

Živilės sprendimas buvo toks: „aš, kaip savivaldybės merė, tuėčiau augti palaipsniui, tad pirmas mano tikslas turėtų būti Europos Parlamentas arba Seimas. O jei viskas gerai su sveikata ir norais, galbūt po penkerių metų, kandidatuoti (į prezidentus – ELTA).“ Aš tą jos sprendimą palaikau“, – sekmadienį po Regionų partijos suvažiavimo Eltai sakė J. Pinskus.

„Savo matymą dėliojame ne kas bus rytoj, o kas bus po 5 metų“, – sakė jis.

Savo ruožtu Ž. Pinskuvienė teigė, jog Lietuvai reikalingas partijos remiamas prezidentas, o M. Varaška yra ilgametis pažįstamas.

„Kol kas galvojame apie tai, kaip teisingai, gražiai ir aiškiai, patraukliai pateikti prezidento programą žmonių suprantama kalba, jiems išnešti tą žinią, kad Lietuvoje prezidentas turi turėti partiją.

Matome, kad jei prezidentas yra vienas pats sau, jam yra labai sunku sutelkti politines jėgas. Labai džiaugiuosi, kad M. Varaška sutiko. Mes tikrai ne vieną dešimtmetį esame pažįstami ir džiaugiuosi, jog jis atstovaus Lietuvos regionų partijai“, – Eltai teigė Ž. Pinskuvienė.

Sekmadienį vykusiame Regionų partijos suvažiavime dalyvauti prezidento rinkimuose atsisakiusi politikė patikino to niekada nesvarsčiusi.

„Niekada net nesvarsčiau tokios galimybės. Galbūt viešojoje erdvėje tokia žinia pasklisdavo, bet apie tai niekada nesvarsčiau“, – patikino ji.

Vis tik, paklausta, politikė neatskleidė savo ambicijų nacionalinėje politikoje.

Sekmadienį Regionų partija nusprendė, jog nekels partijos kandidato į prezidento rinkimus, tačiau rems Kazlų Rūdos merą M. Varašką.

Regionų partijos skyriai dar kėlė J. Pinskaus, Ž. Pinskuvienės, buvusio kariuomenės vado ir partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Valdo Tutkaus bei Seimo nario Andriaus Paliono kandidatūras. Visi jie dalyvauti atsisakė.

M. Varaška: matau nykstančią valstybę

Kad dalyvaus kitų metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose M. Varaška savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė sekmadienį ryte.

„Dalyvausiu LR prezidento rinkimuose. Turiu pagrįstus pasiūlymus dėl visuomenės ir valstybės ateities. Neketinu delsti“, – socialiniame tinkle M. Varaška.

Anot Kazlų Rūdos mero, jis nusprendė kandidatuoti, nes pasigenda pokyčių iš esamų aukščiausių valstybės vadovų.

Eltai M. Varaška teigė, jog nacionalinėje politikoje siūlytų veiksmingus savivaldoje išbandytus sprendimus.

„Valstybę matau kaip nykstančią, prarandančią gyventojus, savo ekonominę galią, demotyvuojančią dirbti mokesčių mokėtojus. Turime realius būdus savivaldoje, išbandytus, kaip tą ekselį daryti geresnį, kaip motyvuoti gyventojus.

Be jokios asmeninės pozos ir su pagarba kitiems kandidatams, norisi šiuose rinkimuose tą platformą panaudoti, kad žmonėms, visuomenei galėtumėme pasiūlyti bendro gyvenimo sprendimus“, – kalbėjo M. Varaška.

ELTA primena, kad nauji Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužę.

Lietuvos regionų partija buvo įsteigta 2018 m. kovo mėnesį, kai kilus kivirčams Lietuvos socialdemokratų partijos gretose dalis narių atsiskyrė nuo politinės jėgos. Tiesa, iki 2021 m. partija vadinosi Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Šiuo metu Lietuvos regionų partiją parlamente atstovauja du Seimo nariai – J. Pinskus ir A. Palionis.