„Valdyba nutarė, kad kito kandidato į prezidentus mes nebekeliame. Jau ir laikas vėlus, visi kiti jau nuėję toli į priekį. Neatsirado tokių, kurie norėtų būti prezidentais“, – portalui lrytas.lt komentavo partijos atsakingasis sekretorius Vytautas Kamblevičius.

Kaip skelbiama portale, partiečiai vylėsi, jog prezidento rinkimuose jiems atstovaus Širvintų rajono merė, partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė, tačiau, pasak V. Kamblevičiaus, ji apsisprendė šalies vadovo posto nesiekti. Noro nepareiškė ir partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

Lietuvos regionų partija kol kas neapsisprendė, ar kuriam nors kitam kandidatui prezidento rinkimuose išreikš paramą. Dėl to partija spręs kovo pradžioje, kai vyks tarybos posėdis.

ELTA primena, kad Lietuvos regionų partija rugsėjo mėnesį skelbė, jog šalies vadovo rinkimuose rems nepartinio Kazlų Rūdos mero Manto Varaškos kandidatūrą. Tačiau praėjusių metų pabaigoje partijos ir M.Varaškos keliai išsiskyrė.

Ž. Pinskuvienė tikino, kad partijai netiko mero rinkimų programa. Pats M. Varaška sako, kad šis argumentas tebuvo pretekstas neberemti jo kandidatūros.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 4 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat yra žinomi 4 save išsikėlę kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas.

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją