„Visuomenę mėginama nuteikti, kad čia yra lyg ir veikimas prieš modernią, suprantamą pasaulėžiūrą, bet iš tikrųjų yra visiškai priešingai. Tiesiog daugelis vertybių, kurių įvaizdžius mes įtvirtinome, yra ganėtinai iškreiptos. Aš turiu omenyje, kad mes pamiršome tokias fundamentalias teises, kurios niekam anksčiau nekeldavo jokių abejonių. Turbūt niekam nekelia abejonių vaiko teisė turėti tėvą ir motiną, tai fundamentali vaiko teisė. Anksčiau apie ją nekalbėjome, bet dabar reikia klabėti, nes šita teisė yra ignoruojama, manoma, kad vaikas gali augti kitokioje aplinkoje“, - spaudos konferencijoje teigė konservatorius.

Anot R. Dagio, lygiai taip pat fundamentali yra nėščios moters teisė būti ginamai, nors paprastai manoma, kad valstybė gina ir rūpinasi visais savo piliečiais – moterimis, vyrais, vaikais, senukais,neįgaliaisiais ir panašiai.

„Niekam anksčiau nekildavo dėl to abejonių, dabar reikia apie tai kalbėti žmogaus teisių, moters teisių kontekste. Štai kiek mes daug dalykų esame pametę“, - apgailestavo R. Dagys.

R. Dagys kartu su partijos kolegomis Mantu Adomėnu ir Egidijumi Vareikiu pirmadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė Šeimos teisių deklaraciją, kurią Fraskatyje pasirašė įvairių šalių katalikiškų pažiūrų politikai.

„Mes daugelyje dalykų esame susipainioję, kaip pavyzdį galiu paminėti kai kurias socialdemokratų išpažįstamas vertybes. Pavyzdžiui, jų aktyvūs nariai labai smarkiai propaguoja lyčių lygybę visose įstatymo vietose, už kvotas, bet kažkodėl nekalba už lyčių lygybę ir kvotas šeimoje. Ten tų kvotų gali jau nebebūti“, - vardijo konservatorius, kuris anksčiau yra priklausęs socialdemokratams.

Primenama, kad socialdemokratai savo partijos viduje yra nustatę tokią tvarką, kad formuojant kandidatų sąrašus rinkimuose vienos lyties kandidatų skaičius negali viršyti 60 proc., o kandidatai turi būti išdėstomi taip, kad kiekviename penketuke nebūtų daugiau kaip po 3 vienos lyties atstovus.

Tačiau apie jokias kvotas šeimose socialdemokratai nėra užsiminę, nors lyčių lygybė šeimoje bei lygus pareigų pasiskirstymas tarp šeimos narių yra viena iš šios partijos vertybių.