„Kavą geriu su pienu, be cukraus. Susitikimo metu picos valgyti nereikės, nebent prezidentas pageidaus. Aš vaišinu“, – socialiniame tinkle parašė parlamentaras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę antros kadencijos siekiantis šalies vadovas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino kvietimu pasirašyti už jį, kaip kandidatą į prezidento postą, o su tam tikra dalimi pasirašiusiųjų žadėjo išgerti kavos.

„Mielai išgerčiau kavos su ja ar juo, kuris už mane pasirašys: 5000-tasis, 7500-tasis, 10000-tasis, 15000-tasis, 20000-tasis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Nausėda.

Visgi antros kadencijos siekiančio prezidento G. Nausėdos pasiūlymas po gyventojų kreipimųsi atsidūrė VRK akiratyje. VRK nurodė tą pačią dieną gavusi skundus ir G. Nausėdai išsiuntė priminimą, kad Rinkimų kodeksas draudžia papirkti rinkėjus dovanomis už balsavimą, įskaitant parašų rinkimų laikotarpį. Prezidento rinkimų štabas taip pat buvo įpareigoti dėl tokio kandidato žingsnio pasiaiškinti.

2021-ųjų rudenį Seimo narys T. V. Raskevičius raštu kreipėsi į prezidentą G. Nausėdą, kviesdamas jį susitikti ir aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą, kurį tų metų gegužę parlamentas po pateikimo grąžino iniciatoriams tobulinti. Tačiau Prezidentūra tąkart į Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko kvietimą atsakė.

Sulaukęs priešiško Prezidentūros atsako, T. V. Raskevičius išplatino viešą kvietimą G. Nausėdai pavalgyti picos. Tokį kvietimą „laisvietis“ išsakė po to, kai prezidentas susitiko su vieno LGBT vaiko mama, kuri pasakojo, jog G. Nausėda savo aplinkoje turi homoseksualių draugų ir kartais su jais valgo picas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)