Vaikiško smalsumo pasekmė


Savanoriaujantis Michailas Andrijanovas pasakoja, kad šiais metais 70-ties metų sulauksiantis vyras, kai su juo susipažino, nė neturėjo normalios lovos. O viskas gyvenime nusirito tik dėl vieno kvailo vaikiško poelgio – žiemą susigundė išgerti alkoholio ir išėjęs į lauką susmuko sniege.

M. Andrijanovo žiniomis, Gerardas gimė lietuvių ir vokiečių šeimoje. Nelaimės dieną jį surado mama, tačiau vaikas jau buvo stipriai sušalęs.

„Teko amputuoti visas galūnes. Ant jo rankų liko tik nykščio pavidalas, o kojos buvo nupjautos šiek tiek aukščiau pėdų. Nušalimai sukėlė negrįžtamų pokyčių smegenyse, tad jis prarado gebėjimą aiškiai kalbėti, – sunkiai bendrauti galinčio vyro istoriją pasakoja M. Andrijanovas. – Vyras vaikšto su protezais, gali paimti puodelį, jis net naudojasi telefonu. Tačiau pačiam remontuoti namą jau per sudėtinga“.

Savanoriaujantis klaipėdietis sako, kad kai išvydo Gerardo namą, šis labiau panašėjo į aplūžusių daiktų sandėlį – čia stovi neveikiantis šaldytuvas, namas skendi tamsoje, senolio lovoje žiojėjo skylė, o ir pats namas stovi pavojingai pasviręs.

Lanko ir bažnyčios bendruomenė


Gerardo mama buvo pamaldi, tad bažnyčios bendruomenė žino skaudžią jo istoriją ir šiek tiek padeda jam maistu, aplanko, bendrauja. Visgi pagalba nėra pakankama. Bažnyčios bendruomenė nori surinkti lėšų namo remontui, tačiau kada tai įvyks ir ar Gerardas sulauks tokios reikalingos oriam gyvenimui paramos, niekas nežino.

„Veik fondas“ svarsto, gal būtų įmanoma rasti pigesnį ir greitesnį sprendimą.

„Norime kuriam laikui įrengti namą–vagonėlį. Seną kemperį, kuriame bus ir kriauklė, ir elektra, ir šviesa, ir šildymas, ir dušas. O svarbiausia – saugi, hermetiška lova. Padorios būklės kemperio kaina yra apie 4000 eurų. Šią sumą ir bandysime surinkti, – sako M. Andrijanovas ir priduria, kad jau dairosi tinkamo vagonėlio. Be to, Gerardui nebereikalingu tapęs vagonėlis, galės tarnauti kitiems panašaus likimo žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją