Pastarosiomis dienomis gerokai padaugėjus pranešimų apie galimus COVID-19 atvejus ir vis sudėtingiau specialiose ligoninių guldyti po vieną žmogų. Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis sako, kad laikomasi visų Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) nurodymų ir rimtai žiūrima į žmonių sveikatą.

Iš Švedijos atplaukusiame kelte sekmadienio rytą patikrinus keleivius, penkiolika jų išvežti į gydymo įstaigą. Vakare iš Vokietijos atplaukusiame kelte nė vienam asmeniui nebuvo pakilusi temperatūra, nors nuogąstavimu dėl jų sveikatos iki patikrinimo būta.

„Patikrinti visi 318 keleivių, visi jų sveiki. Tikrinti ne tik keleiviai, bet ir įgula, nė vienam asmenų nebuvo pakilusi temperatūra“, – sako DSDF kompanijos atstovas Vaidas Klumbys.

Taigi šiuo metu Lietuvoje patvirtinta iš viso 12 COVID-19 atvejų. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir šeštadienį išleista namo.

Atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo, Vyriausybė neeiliniame posėdyje šeštadienį nutarė paskelbti karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val. Esant būtinybei, karantino laikas gali būti pratęstas.