„Sprendimas yra Vilniaus miesto mero Valdo Benkunsko rankose. Dabar demokratijos egzaminą laiko ir jis. Labai tikiuosi, kad principingai ir greitai meras ras būdą, kaip pateikti svarbią informaciją. Lauksime rezultatų“, – Facebook paskyroje antradienį paskelbė D. Radzevičius.

Jis atkreipia dėmesį, kad atsakomybė dėl atsisakymo teikti visuomenės interesams svarbią informaciją numatyta ir Administracinių nusižengimų kodekse.

Kaip antradienį paskelbė portalas „15min“, Vilniaus miesto savivaldybė žurnalistui neatsakė, kokio dydžio išeitinė išmoka skirta rugpjūčio pradžioje iš pareigų pasitraukusiam sostinės vyriausiajam architektui M. Pakalniui.

Tačiau, kaip skelbė „15min“, pasak Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos, tokia savivaldybės pozicija prasilenkia su Visuomenės informavimo įstatymu.

Delfi primena, kad M. Pakalnis, Vilniaus miesto savivaldybėje eidamas vyriausiojo architekto pareigas, tuo pačiu dirbo ir savivaldybės kontroliuojamoje įmonėje „Susisiekimo paslaugos“.

Savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas Delfi anksčiau teigė, kad M. Pakalnis darbą paliko tiek savivaldybėje, tiek savivaldybės įmonėje: „M. Pakalnis, palikdamas vyriausiojo architekto pareigas, išėjo ir iš užimamų pareigų „Susisiekimo paslaugose“.“

„M. Pakalnis paliko darbą JUDU (SĮ „Susisiekimo paslaugos“) tą pačią dieną, kaip ir Vilniaus miesto savivaldybėje – šių metų rugpjūčio 7 dieną“, - Delfi teigė „Susisiekimo paslaugų“ atstovė Greta Vasiliauskaitė.

ELTA primena, kad sostinės vyriausiasis architektas M. Pakalnis darbą Vilniaus savivaldybėje baigė rugpjūčio 7 dieną. Kaip pranešė savivaldybė, toks sprendimas buvo priimtas bendru šalių sutarimu.

Prieš tapdamas Vilniaus miesto meru Valdas Benkunskas „Žinių radijui“ teigė, kad M. Pakalnio vyriausiojo architekto pozicijoje nematytų, nes, kaip teigė jis, šioje srityje reikia pokyčių. Visgi, užvirus diskusijoms dėl Romain Gary skvere augančių medžių, kuriems nukirsti leidimą išdavė būtent M. Pakalnis, V. Benkunskas nebuvo linkęs komentuoti, ar laikysis prieš rinkimus duoto pažado.

M. Pakalnis 1998–2013 m. dirbo Vilniaus miesto savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ (nuo 1998 m. – projektų vadovas, nuo 2004 m. – vyriausiasis architektas). Nuo 2016 m. jis ėjo Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus, vyriausiojo architekto pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)