Už šį kandidatą balsavo 5851 Radviliškio rajono savivaldybės rinkėjas, skelbiama VRK pranešime spaudai.

Jo varžovė Jolanta Margaitienė, iškelta Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos, sulaukė 3917 rinkėjų palaikymo balsų.

Primename, kad pirmojo rinkimų turo metu už p. Jolantą Margaitienę savo balsą atidavė 3336 rinkėjai, o už p. Vytautą Simelį – 2426 rinkėjai.

VRK duomenimis, Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimų pakartotiniame balsavime dalyvavo 9768 rinkėjai arba 32 procentai nuo viso šios savivaldybės rinkėjų skaičiaus.

Šiuose Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose teisę balsuoti turėjo 30 878 rinkėjai.

Būsimasis meras sekmadienio vakarą suskaičiavus balsus BNS sakė tęsiantis „gerus pradėtus darbus“, bet sieks pasikeitimų taryboje. Valdančiąją koaliciją Radviliškyje šiuo metu sudaro konservatoriai su „valstiečiais“.

„Aš realiai žiūriu į situaciją, gerus pradėtus darbus reikia tęsti, nereiškia, kad dabar viskas bus kardinaliai keičiama, man asmeniškai pirmi darbai yra susitarimas, ieškojimas bendros komandos taryboje, nes meras yra vienas iš 25, sudaryti tvirtą rimtą tarybos daugumą“, – teigė V. Simelis.

„Reikalingi pokyčiai, tai, kas buvo iki šiol, manęs netenkino, ta vienpartinė sistema Radviliškyje tikrai įgriso visiems, aš manau, kad daugiau laisvės bus duoda visoms partijoms, judėjimams, manau, kad įnešiu daugiau demokratijos Radviliškio rajone“, – kalbėjo šiuo metu savivaldybės Paveldosaugos ir turizmo poskyrio vedėjo pareigas einantis V. Simelis.

Klausiamas, ką mato savo būsimais partneriais taryboje, jis sakė, kad „kol kas visus, galbūt mažiausiai konservatorius ir krikščionis“.

V. Simelis sekmadienį mero rinkimų antrajame ture surinko 59,24 proc. rinkėjų ir nugalėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovę, savivaldybės administracijos direktorę Jolantą Margaitienę, surinkusią 39,66 balsų.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Galutinius rinkimų rezultatus, išnagrinėjusi visus gautus skundus, tvirtins VRK. Vadovaujantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu, rinkimų rezultatai turi būti patvirtinti ne vėliau, kaip per 7 dienas po rinkimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)