Būtent taip DELFI tvirtino net keli nenorėję būti įvardinti Liberalų sąjūdžio atstovai.

„Tai, kas šiuo metu vyksta Vilniaus savivaldybėje, ne prisideda prie mūsų partijos reputacijos gerinimo, bet, atvirkščiai, įvaizdį tik gadina. Negerėjant Vilniaus savivaldybės reputacijai, R. Šimašius pradeda tempti į dugną visą partiją“, – teigė pašnekovai.

Prieš savaitę, teisėsaugininkams paskelbus įtarimus Liberalų sąjūdžiui, šios partijos koalicijos partneriai Vilniaus mieste kėlė klausimą, ar savo posto atsisakyti neturėtų Vilniaus meras R. Šimašius. Kita sostinės vadovui siūlyta alternatyva – pasiimti atostogų, kol jo partijai mesti įtarimai nebus paneigti.

DELFI to pasiteiravus R. Šimašiaus, jis teigė esantis tiesiogiai išrinktas vilniečių, todėl neketinantis atsisakyti šio įsipareigojimo.

„Tai nebūtų sąžininga miestiečių atžvilgiu. Apie atostogas negalvoju – dėl padidėjusio politinio krūvio, deja, pirmiausiai kenčia mano šeima, nes neturiu galimybės atsiriboti nuo esminių darbų Vilniuje – politiniame chaose, kurį iš Seimo jau bandoma permesti ir į savivaldybę, dabar svarbiausia užtikrinti darbų tęstinumą“, – teigė meras.

Jis tvirtino neketinantis atsisakyti ir Liberalų sąjūdžio pirmininko pozicijos, nors tokių svarstymų šioje partijoje taip pat pasigirsta.

Vilniaus savivaldybėje jau kuris laikas kalbama, kad R. Šimašius nekontroliuoja situacijos.

„Jau kelis kartus, priimant ypač svarbius sprendimus, taryba balsavo prieš mero valią. O jei taryba taip balsuoja tvirtinant biudžetą, tvirtinant bendrąjį planą ir panašiai, tai rodo, kad meras nebeturi įtakos ir daugumos. Jį dabar palaiko tik Piliečių santalka, dalis partijos „Tvarka ir teisingumas“ ir gal kartais vienas – kitas socialdemokratas. Jis nebeturi atramos taryboje“, – DELFI tvirtino Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas sostinės taryboje Algis Čaplikas.

Kiti sostinės tarybos atstovai DELFI aiškino, kad tokioje situacijoje R. Šimašius bando imtis stebinančių sprendimų. Vienu iš tokių vadinamas jau kelias savaites Vilniaus savivaldybės koridoriuose neoficialiai svarstomas esą mero subrandintas sumanymas atsisakyti dabartinės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės paslaugų. Iki šiol ši vadovė buvo laikoma ištikimu mero komandos žmogumi.

„Pastaruoju metu tampa akivaizdu, kad ji neklauso mero, ir tas ypač išryškėjo situacijoje dėl savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“ (praėjusią savaitę iš posto pasitraukė šios įmonės vadovas bei nepriklausomi valdybos nariai – DELFI). Meras įmonės vadovybę palaikė, bet administracijos vadovė su jais kariavo“, – teigė nenorėjęs būti įvardintas Vilniaus politikas.

DELFI pašnekovų teigimu, žinios apie tai, kad A. Vaitkunskienės paslaugų gali būti atsisakyta, pasigirdo prieš dvi savaites. Esą praėjusią savaitę R. Šimašius net planavo susitikti su potencialiais kandidatais ją pakeisti.

Vilniaus administracijos direktorė A. Vaitkunskienė DELFI teigė šiuo klausimu „neturinti ko pasakyti“.

„Dirbu, planuoju dirbti. Bent jau meras niekada nėra išreiškęs jokių abejonių dėl mano lojalumo, ar panašiai. Apie galimą mano pasitraukimo tikrai nesame kalbėję“, – tvirtino ji.

Tuo metu Vilniaus savivaldybėje kalbama, kad A. Vaitkunskienės atleidimas R. Šimašiaus pozicijas dar susilpnintų.

„Jeigu jis ryžtųsi tai daryti, tai dabartinė sumaištis taryboje virstų tikrų chaosu. Sau artimo naujo administracijos direktoriaus paskirti jam greičiausiai nepavyktų. Net ir pašalinus konservatorius bei susitarus su Lenkų rinkimų akcija, palaikančių balsų jam neužteks“, – teigė DELFI pašnekovai.