Pasak ministro, valstybės tarnybos optimizacija yra būtinybė. Tam esą yra labai tinkamas pasibaigęs Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai.

Ministro vertinimu, reiktų peržiūrėti valstybės įstaigų vykdomas funkcijas, vienų atsisakyti, kitas vykdyti ne taip uoliai kaip iki šiol.

"Mes turime atlikti manevrą žmogiškaisiais ištekliais. Paprastai tariant, Lietuvos valstybės tarnyboje dabar po pirmininkavimo ES Tarybai atsirado gerokai daugiau savo kvalifikaciją pakėlusių žmonių ir reikia pagalvoti, kaip jų potencialą galėtume išnaudoti Lietuvos labui. Manau, kad kartais tas vienas žmogus vertas viso skyriaus, kuris tas funkcijas vykdė iki šiol", - trečiadienį prieš Vyriausybės pasitarimą ir posėdį žurnalistams sakė R. Šadžius.

Ministras skaičių, kiek valstybės tarnautojų galėtų palikti tarnybą, nedetalizavo, tai esą atviras klausimas. Tačiau aišku, kad šis klausimas bus paliestas sausį ar vasarį. Finansų ministras kalbėjo, kad valstybės tarnautojų "nesiruošiama skriausti".

"Be abejo, tas mažinimas, jeigu jis bus atliekamas, bus absoliučiai įstatymo rėmuose, nebus jokio voliuntarizmo. O tai reiškia, kad, sumokėję visas priklausančias išeitines kompensacijas, 2014 m. praktiškai nė vieno lito negalėsime sutaupyti. Efektas pasirodys 2015 m.", - prognozavo ministras.

R. Šadžius pabrėžė, kad Vyriausybė turėtų projektuoti keletą metų į priekį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)