Po susitikimo su Prezidente, R. Karoblis teigė, kad KAM turi užtikrinti kariuomenės stiprybę, o įvairūs skandalai neturi mesti šešėlio ant šios struktūros nei visuomenės, nei sąjungininkų akyse.

„Modernizavimas yra svarbus, bet kita vertus (...) negalime sau leisti nei menkiausios galimybės suabejoti šios sistemos skaidrumu, jos svarba ir kad tokie dalykai - viešieji pirkimai, aprūpinimas - būtų absoliučiai skaidrūs", - teigė R. Karoblis.

Kandidato teigimu, būtina sukurti saugiklius KAM viešųjų pirkimų srityje, taip pat glaudžiau bendradarbiauti su Viešųjų pirkimų tarnyba, remtis kitų valstybių patirtimi. Didesnį dėmesį, jei taps ministru, kandidatas taip pat žadėjo skirti kibernetinėms ir hibridinės grėsmėms.

R. Karoblis taip pat teigė palaikantis paskirtojo Premjero Sauliaus Skvernelio išsakytą mintį dėl poreikio ilgainiui pereiti prie visuotinio šaukimo, tačiau šiuo klausimu būtina vykdyti diskusijas, kada ir kokiais būdais prie tokios kariuomenės galėtų būti pereita.

„Asmeniškai, aš sutinku, kad reikėtų, bet turime diskutuoti kada, kaip, kaip ruošime visuomenę ir tai bus viena iš diskusijų šios Vyriausybės programoje", - kalbėjo R. Karoblis.

Kadenciją neseniai pradėjęs Seimas rezoliucija įsipareigojo iki 2018 m. gynybai skirti 2 proc. nuo BVP, kaip numato NATO praktika, pasak R. Karoblio, nesikeičiant saugumo situacijai šis rodiklis nėra pati aukščiausia riba.

„Turime galvoti apie kitus skaičius, (...) bet kalbėdami apie tos ribos pakeitimą turime užtikrinti absoliučiai lėšų panaudojimo skaidrumą ir kad tos lėšos nueitų tik ten, kur jų reikia", - teigė kandidatas.

Kitų metų biudžete gynybai numatyta papildomai apie 150 mln. eurų.

R. Karoblis iki šiol eina užsienio reikalų viceministro pareigas, o Užsienio reikalų ministerijoje dirbo nuo 1994 m. Per savo diplomatinę karjerą dirbo Lietuvos misijoje Jungtinėse Tautose, Pasaulio prekybos organizacijoje, taip pat buvo nuolatiniu Lietuvos ambasadoriumi Europos Sąjungoje. Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, buvo pagrindinis šio proceso koordinatorius.