„Mes jau jį esame pasirašę. Tiesiog jį dabar frakcija ir patvirtino“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, susitarimas įsigaliojo, kai pirmadienį jam pritarė Seimo Socialdemokratų frakcija.

Politikas atsisakė atskleisti, kada frakcijų susitarimas dėl bendro darbo pasirašytas, pareiškęs, jog tai „liks paslaptimi“.

Pirmadienį Seimo socialdemokratų partijos frakcija balsuodama priėmė sprendimą dėl Socialdemokratų ir Lietuvos valstiečių-žaliųjų sąjungos frakcijų bendradarbiavimo. Balsavimo rezultatai – už - 10 (J. Bernatonis, A. Palionis, A. Vinkus, A. Skardžius, R. Šalaševičiūtė, G. Kirkilas, R. Sinkevičius, I. Šiaulienė, A. Butkevičius, V. Bukauskas), prieš – 4 (R. Budbergytė, A. Sysas, J. Olekas, R. Popovienė), susilaikė – 1 (J. Sabatauskas).

Tokios pozicijos frakcija nusprendė laikytis norėdama išsaugoti valstybės politinį, socialinį bei ekonominį stabilumą, tęsti pradėtas pertvarkas ir politinius sprendimus, skelbiama frakcijos pranešime spaudai.

Frakcija turi teisę bendradarbiauti Seime su kitomis politinėmis frakcijos pagal Seimo Statutą.

Socialdemokratų tarybos sprendimas – trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių-žaliųjų sąjunga, daugumos socialdemokratų frakcijos narių nuomone, frakcijos teigimu, buvo pernelyg ankstyvas, pagrįstas emocijomis, bet ne argumentais.