Partija savo rašte nurodo, jog abejonių kelia viešai nurodytas motyvas dėl esą nuostolingos reabilitacijos centro veiklos ir pastatų nusidėvėjimo.

Nacionalinio susivienijimo teigimu, reabilitacijos paslaugų poreikis Vilniuje nėra patenkinamas, o privatizavus „Pušyno kelią“ to galimybės dar labiau sumažės, tad bus tiesiogiai pakenkta viešajam interesui, rašoma pranešime spaudai.

Kartu pabrėžiama, kad privatizuojamas kompleksas yra nekilnojamojo turto vystytojus ypatingai dominančioje vietoje ir privatizacija tikėtinai baigtųsi daugiabučių statybomis draustinio teritorijoje, kas vėlgi atimtų ją iš visuomenės kaip viešąją rekreacinę erdvę.

„Žvelgiant į „Pušyno kelio“ privatizaciją kaip visumą, kyla gausybė klausimų. Politikai tam traukia pačius absurdiškiausius argumentus: neva neprieinama neįgaliesiems, neva nuostolinga. Jeigu tokia įstaigai nuostolinga, tai tik darbo efektyvumo klausimas, nes poreikis jos paslaugoms akivaizdus. Jeigu trūksta komplekso pritaikymo neįgaliesiems, reikia investuoti į pritaikymą. Norėdamas ką nors sužlugdyti, pretekstą visada rasi. Mūsų žiniomis, tai išgalvotos problemos, kuriomis siekiama paviršutiniškai pridengti cinišką sprendimą privatizuoti ypač vertingoje vietoje esantį kompleksą, sudarant galimybes čia pradėti NT vystymą. Prokuratūra turėtų stabdyti privatizavimą ir ištirti jo aplinkybes, o jeigu privatizavimas visgi būtų pripažintas teisėtu ir įvyktų – Vilniaus savivaldybė turėtų siekti įsigyti „Pušyno kelią“ ir užtikrinti jo išsaugojimą“, - teigia partijos vicepirmininkas, politologas Vytautas Sinica.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją