Viceministrės teigimu, reabilitacijos centrui reikia pernelyg didelių investicijų, kad jis galėtų tinkamai tęsti savo veiklą.

„Nuo 2018 m. tiek pati ligoninė, tiek ministerija ieškojo galimybių, kaip šią įstaigą padaryti kokybišką. Tačiau mes susidūrėme su trimis nesprendžiamomis problemomis. Pirmoji problema yra ta, kad įstaiga yra tokiame landšafte, kurį labai sunku pritaikyti reabilitacijai.

Pritaikyti vietą žmonėms su nejudrumu reikia labai daug investicijų, o investicijas riboja tai, kad vieta yra regioniniame parke, o regioninis parkas turi nemažai reikalavimų, kaip negalima išdarkyti landšafto. Galiausiai trečia priežastis – ši vieta yra bažnyčios ir kultūros paveldo vietoje. Todėl suderinti visus šiuos dalykus ir išpildyti kokybės reikalavimus reabilitacijos įstaigai praktiškai yra neįmanoma“, – žurnalistams surengtoje spaudos konferencijoje sakė D. Jankauskienė.

Pasak jos, dar šiemet tikimasi pradėti įstaigos pardavimo procesus.

Kiek galėtų TVUL gauti lėšų už sanatoriją, viceministrė nesiryžo spėlioti. Kaina turėtų paaiškėti, kaip pažymėjo D. Jankauskienė, aukciono metu. Gauti pinigai už parduotą sanatoriją, tęsė viceministrė, bus investuoti į ligoninės infrastruktūrą.

„Tam ligoninės poreikiai yra labai dideli“, – sakė D. Jankauskienė.

RVUL direktorė: investicijos, kurios reikalingos „Pušyno keliui“, niekada neatsipirks

Viceministrei antrino ir RVUL direktorė Jelena Kutkauskienė. Pasak jos, reabilitacijos centrui reikėtų daugiau nei 10 mln. eurų investicijų, o tai, pažymėjo ji, niekada neatsipirks. Tuo tarpu pradinė padalinio turto vertė aukcione turėtų siekti 4,2 milijono eurų.

„Po ilgų svarstymų išsaugoti „Pušyno kelią“, kaip reabilitacijos paslaugų teikimo vietą, buvo įvertinta, kad investicijos, kurios reikalingos užtikrinti kokybišką paslaugų teikimą, tai yra 12 mln. eurų, niekada neatsipirks. Kad ta investicija yra didelė našta bet kuriai ligoninei, taip pat ir mūsų ligoninei. Ir dėl to mes ieškojome tokio varianto, kuris labiausiai atitiktų tiek pacientų interesus, tiek darbuotojų interesus“, – žurnalistams sakė J. Kutkauskienė.

„Reabilitacijos paslaugų teikimas iš šito padalinio bus perkeltas į mūsų ligoninę, kuri veikia Šiltnamių gatvėje, mes atidarysime papildomai 30 lovų, užtikrinsime pacientams tiek paslaugų tęstinumą, tiek ir kokybiškų paslaugų teikimą“, – pridūrė ji.

Pasak jos, „Pušyno kelyje“ šiuo metu dirba 55 darbuotojai. Visgi direktorė pripažįsta, kad yra gauti kelių darbuotojų prašymai atleisti iš darbo.

Apie tai, kad ketinama uždaryti reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“, užsiminta anksčiau. Sveikatos apsaugos ministerija jau kiek anksčiau minėjo, kad tikslinga šios įstaigos veiklą nutraukti.

Visgi ministerija pažymi, kad toks žingsnis nesumažins pacientų galimybių gauti reikiamas reabilitacijos paslaugas – dalį jų teiks RVUL, dalį – kitos įstaigos, galinčios užtikrinti reikiamų paslaugų pasiūlą ir kokybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją