Naujasis Šaltasis karas

Valstybės gynimo taryba (VGT) antradienį nusprendė iš Vokietijos pirkti „Leopard“ tankus būsimai divizijai. O prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys pasakė, kad grėsmių Lietuvai vertinimas nėra pasikeitęs, yra vertinami įvairūs scenarijai. Pasak L. Idzelio,

„Jeigu Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) pateikė tokias išvadas, kai jie prieina prie tikrai slaptos informacijos, tai reikia tikėti visu tuo. Bet reikia nepamiršti, kad ta situacija pradėjo eskaluotis 2014 metais, ne prieš porą metų. Ir ta informacinė erdvė visada kaito.

Jau 2017 metais, kai buvo „Zapad“ pratybos, gal mes irgi padarėme klaidą ir užsikėlėme komunikacinę retoriką, kad kažkas turėjo įvykti, bent jau minimaliai kažkokia hibridinė provokacija. Nieko neįvyko, po to labai keistai atrodai, jeigu kelis kartus sakai, kad kažkas turėjo įvykti, bet to nebūna ir tada žmonės pradeda nebetikėti.

Šiuo metu Rusijos kariuomenė, bent jau sausumos pajėgos yra pilnai įsiklampinusios į karą Ukrainoje. Ir matosi, kad jie ten ilgai bus, nesiruošia kažkokių savo planų keisti“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas L. Idzelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)