M. Puidokas praėjusį trečiadienį savo feisbuke rašė, kad Lietuva, konfliktuodama su Kinija ir Baltarusija, tik griauna savo ekonomiką.

„....ateis suvokimas, kad Europoje tokias krizes galima spręsti tik diplomatija, nes toks karas JAV ar Kinijai tikrai nepakenks. O Europos Sąjungoje kils ekonominė krizė, rekordinis kainų kilimas, bankrotų banga, darbus praras daugybė žmonių“, – feisbuke rašė Seimo narys.

„Tvirtai tikiu, kad grįžus į valdžią Donaldo Trumpo komandai JAV – pasibaigs galimybės tokiems karams ir Lietuvoje privalės taip pat atsirasti išmintinga valdžia, kuriai rūpi žmonės, kurios prioritetas – valstybės gerovė!“, – teigė Seimo narys.

Kitame įraše ketvirtadienį M. Puidokas tvirtino, kad karas Ukrainoje – Vakarų politikų elgesio pasekmė.

„Karas ten – dėsninga JAV+Europos/NATO ir Kinijos su Rusija galių kovos pasaulyje išdava! 30 metų po šaltojo karo akivaizdžiai dominavusias JAV ekonomiškai ženkliai aplenkė Kinija, kuri sąjungoje su Rusija dabar turi didžiausią pasaulyje karinę galią.

Pasikeitus galių balansui nuo vienos supervalstybės dominuojamo pasaulio prie kelių galių (multipoliarinio) pasaulio atsirado naujos tarptautinės politinės tvarkos J. Biden valdomos JAV ir Europa susitarti taikiai neturėjo politinės valios ir noro. Vakarų politiniai lyderiai blogai prognozavo savo įtaką pasaulyje ir galias. Kilo karas, kurio galima buvo išvengti“, – rašė parlamentaras.

Jo teigimu, Vakaruose ir Lietuvoje nėra supratimo „apie realią Rusijos ir Kinijos ekonominę ir karinę galią“.

Mindaugas Puidokas

„Ukrainai ir jos žmonėms buvo suteikta apgaulingi pažadai apie greitą NATO ir ES narystę, bet jokių realių saugumo garantijų. Visi kas supranta geopolitiką žinojo, kad Rusija sutinka tik su neutraliu Ukrainos statusu, o bet koks judėjimas link NATO bus sustabdytas be kokiomis priemonėmis. Išglebę Vakarai nenorėjo girdėti kas sakoma. Donaldas Trump atvirai sakė, kad prie jo toks karas būtų neįmanomas ir jis visada rasdavo būdų susitarti su Vladimiru Putinu. J. Biden to negeba ir yra silpniausias prezidentas JAV istorijoje“, – tvirtino M. Puidokas.

Svarstys partijos Etikos komisija

Darbo partija pasmerkė Kremliaus agresiją vos prasidėjus karui, be to, išplatintame pranešime spaudai buvo atsiribota ir nuo kitokių pozicijų.

„Darbo partija atsiriboja nuo atskirų pareiškimų, reiškiančių kitą nei Darbo partijos nuomonę. Darbo partija visiškai palaiko Ukrainą ir jos žmones bei smerkia agresiją prieš ją“, – skelbė „darbiečiai“.

„Mes sekmadienį skubiai buvome dienos metu susirinkę su Darbo partijos taryba. Svarstėme įvairius klausimus, susijusius su pagalba Ukrainai – kas gali pasirūpinti šiltais drabužiais, antklodėmis, pinigais, renkame galimybes dėl apgyvendinimo.

Vienas iš klausimų, kuriuos ir aš, ir kiti partiečiai iškėlė, buvo dėl M. Puidoko nesuderintos pozicijos su partija skleidimo viešojoje erdvėje“, – Delfi pirmadienį sakė „darbiečių“ frakcijos atstovė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Ji patvirtino, kad partijos taryboje vyko balsavimas, kuriuo buvo išreikštas nepritarimas M. Puidoko pozicijai.

„Aš taip pat manau, kad šiai M. Puidokas tokiu būdu diskredituoja Darbo partijos nario vardą ir kaip tik šiandien kreipiausi į partijos Etikos komisiją, kad apsvarstytų, ar jo veiksmai išvis suderinami su partijos nario pareigomis ir mūsų partijos programa bei sprendimais“, – patikino parlamentarė.

Pats M. Puidokas sakė nedalyvavęs sekmadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje, o naujienas išgirdęs tik paskambinus Delfi žurnalistei.

„Man naujiena. Patikrinau dar savo elektroninius paštus. Nesi informuotas nei raštu, nei žodžiu. Jokiuose Darbo partijos posėdžiuose, kur tai galėjo vykti, nedalyvavau, tad nieko komentuoti negaliu“, – sakė M. Puidokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją