Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, pinigai psichologinės pagalbos tarnybas pasieks artimiausiu metu. Iš viso šiemet skambučiams apmokėti ir tarnybų administravimui skirta daugiau kaip 260 tūkst. eurų.

„Emocinę pagalbą teikiančios tarnybos, jų darbuotojai ir savanoriai atlieka nepaprastai svarbų darbą, neretai galintį išgelbėti ir gyvybę. Todėl, matydami galimybę, skiriame papildomų lėšų. Šiuos pinigus tarnybos galės panaudoti savanorių rengimui, tarnybų veiklos viešinimui“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Ministerija kasmet apmoka gyventojų, skambinančių į emocinę (psichologinę) pagalbą teikiančias tarnybas, skambučius ir iš dalies dengia tarnybų administravimo išlaidas. Administravimo išlaidos skiriamos koordinatorių ir konsultantų darbo užmokesčiui, informacijos sklaidai, išlaidoms, susijusioms su savanorišku darbu.

Lėšos skiriamos Emocinės pagalbos telefonu asociacijai, vienijančiai 10 emocinę pagalbą teikiančias tarnybų. Pasak Socialinės apsaugos ministerijos pranešimo, asociacijos narės savarankiškai sprendžia, kaip paskirstyti lėšas.

2015 m. apmokami gyventojų skambučiai į 10 tarnybų, kurios dirba susijungusios į 5 linijas: Jaunimo, Vaikų, „Vilties“, Pagalbos moterims bei „Linija doverija“. Į visas linijas yra galimybė prisiskambinti iš fiksuoto ryšio ir iš mobiliojo ryšio operatorių „Bitė“, „Omnitel“ ir „Tele 2“. Vaikų ir „Vilties“ linija dirba trumpaisiais numeriais 116111 ir 116123, kitos linijos – 800-aisiais numeriais.