Nors kartu pateikiami ir atsakymai, paprastai jie išprovokuoja aršias mįsles sprendusiųjų diskusijas.

Esą ne viskas buvo nurodyta situacijoje, įtarti būtų galima ir visai kitus asmenis, kai kurie jų skamba nelogiškai.

Tačiau galvosūkių entuziastai ginasi esą jei viskas būtų akivaizdu, tai jau nebūtų mįslės. Be to, ir narpliojant nusikaltimus realybėje ne viskas būna matoma plika akimi.

DELFI siūlo išbandyti save ir pabandyti surasti atsakymus į klausimus, kurie sudomino tūkstančius žmonių visame pasaulyje.

1 mįslė: kodėl mergina, kuri išgėrė daugiau, išgyveno?

Dvi merginos karštą vasaros dieną kartu pietavo kavinėje. Abi jos užsisakė šaltos arbatos. Viena mergina pirmąją stiklinę arbatos išgėrė labai greitai ir per tą patį laiką, kol antroji mergina išgėrė savąją, spėjo išgerti dar 3 stiklines gėrimo.

Mergina, kuri išgėrė tik vieną stiklinę šaltos arbatos, mirė. Toji, kuri išgėrė kelias stiklines gėrimo – išgyveno, nors policijos pareigūnai išsiaiškino, kad visi gėrimai buvo apnuodyti.

Kodėl mergina, kuri išgėrė daugiausiai arbatos, išgyveno?

Šalta arbata

2 mįslė: kaip policininkai sužinojo, kad tai – žmogžudystė, o ne savižudybė?

Vyras buvo rastas miręs su senoviniu juostiniu diktofonu vienoje rankoje ir ginklu kitoje. Kai policijos pareigūnai tai pamatė, iš karto paspaudė įrašo paleidimo mygtuką.

Pasigirdo vyriškas balsas: „Aš neturi dėl ko gyventi. Nebegaliu“. Po to nuaidėjo šūvio garsas.

Policininkai iš karto suprato, kad tai – ne savižudybė, o žmogžudystė. Kodėl?

3 mįslė: kurias duris pasirinkti?

Žmogžudys yra pasmerktas mirčiai. Jis turi pasirinkti, kurio iš trijų kambario duris atverti. Už pirmųjų durų – gaisras, už antrųjų – žudikai su užtaisytais ginklais, už trečiųjų – alkani liūtai, neėdę metus.

Kuris kambarys saugiausias?

25 – iose Afrikos valstybėse liūtai jau išnyko, dešimtyje kitų valstybių žvėrių karaliai yra ant išnykimo ribos

4 mįslė: kas išdavė, kad kaltas vyras?

Vyras peilio dūriu nužudė savo žmoną judviejų automobilyje. To daugiau niekas nematė. Nepalikdamas savo pirštų antspaudų jis išstūmė žmonos kūną iš automobilio. Peilį jis išmetė į uolos tarpeklį, kur šis niekada nebus rastas.

Po valandos vyrui paskambino policijos pareigūnai, kurie perdavė žinią, kad jo žmona – nužudyta. Jo buvo paprašyta atvykti į nusikaltimo vietą. Vos tik jis ten pasirodė, buvo suimtas.

Kaip policininkai sužinojo, kad dėl visko kaltas – vyras?

Asociatyvi nuotrauka

5 mįslė: kodėl tai – ne savižudybė?

Šalia daugiaaukščio pastato rastas lavonas. Žvelgiant į kūno padėtį, akivaizdu, kad asmuo iškrito pro langą. Įtariama, kad tai – savižudybė.

Šį atvejį paskirtas tirti detektyvas pasuko link pirmo pastato aukšto, įėjo į kambarį ir atidarė langą toje pusėje, iš kurios galėjo iškristi kūnas. Tą patį jis padarė kituose namo aukštuose – visuose kambariuose atidarė langus.

Tuomet grįžo pas savo komandą ir pasakė, kad tai – ne savižudybė, o žmogžudystė. Kodėl?

Asociatyvi nuotrauka

6 mįslė: kodėl nužudė savo brolį?

Bedalyvaudama mamos laidotuvėse mergina pamatė vyrą, kuris jai labai patiko. Kai jie išsiskirstė, ji suprato, kad nežino net jo vardo, neturi ir telefono numerio.

Po savaitės merginos vyresnysis brolis buvo nužudytas. Kas tai padarė?

Asociatyvi nuotrauka

7 mįslė:

Pasiturintis žmogus vienas gyveno nedideliame name. Kadangi turėjo dalinę negalią, daug kas jam buvo pristatoma tiesiai į namus. Ketvirtadienį paštininkas pastebėjo neįprastą dalyką – to žmogaus lauko durys buvo praviros. Pro esantį tarpą jis pamatė, kūną, gulintį jau apdžiuvusio kraujo klane.

Kai policininkai atvyko į įvykio vietą, pamatė, kad verandoje stovi du buteliai dar šilto pieno, pirmadienio laikraštis, reklaminis katalogas, skrajutės ir neatplėšti laiškai.

Kas kaltas dėl nusikaltimo?

Asociatyvi nuotrauka

Atsakymai:

1. Nuodai buvo ledo gabaliukuose. Pirmoji mergina buvo taip ištroškusi, kad arbatą išgėrė dar jiems nespėjus ištirpti, todėl nuodų poveikio nepajuto.

2. Policininkai garso įrašą išgirdo vos įjungę senovinį juostinį diktofoną. Jei žmogus nusižudė, kodėl juostelė buvo atsukta? Senoviniuose garso įrašymo įrenginiuose, norint įrašą išgirsti iš pradžių, juostelę iš pradžių reikėdavo atsukti.

3. Trečias, nes liūtai jau mirė iš bado, juk neėdę jie buvo jau metus.

4. Policininkai jam nepasakė, kur buvo įvykdytas nusikaltimas, tačiau jis ten atvyko. Tai išdavė, kad jis ir padarė minėtą nusikaltimą.

5. Policininkas visus langus turėjo atidaryti pats, nė vienas iš langų nebuvo atviras. Jei asmuo pats iššoko pro langą, kas jį vėliau uždarė?

6. Pati mergina, tikėdamasi, kad tas pats vyras pasirodys ir jos brolio laidotuvėse.

7. Policijos pareigūnai įtaria, kad nusikaltėlis – paštininkas. Tai, kad antradienį ir trečiadienį laiškai nebuvo pristatyti, parodo, kad paštininkas žinojo, kad niekas jų neperskaitys.