„Šiandien teismas spręs dėl kardomosios priemonės skyrimo. (...) Prokuroras kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo“, – Eltai trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė.

Prokuratūros atstovė teigė kol kas negalinti įvardyti, kokiam laikotarpiui bus prašoma suimti vaikų pagrobimu įtariamus tėvus.

Teismas dėl kardomosios priemonės sprendimą planuoja priimti trečiadienį.

R. Stundžienė patvirtino, kad mažamečių pagrobimu įtariamiems tėvams liepos 28 d. teismas buvo skyręs suėmimą už akių.

ELTA primena, kad 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai Kaune, iš vaikų gerovės centro „Pastogė“, buvo pagrobti liepos 18 dieną. Antradienį pranešta, jog pasieniečiai netoli Baltarusijos pasienio sulaikė savo mažamečius vaikus pagrobusius tėvus, vaikai perduoti laikinai globai. Teisėsauga įtaria, kad tėvai, pagrobę savo vaikus, bandė bėgti į Baltarusiją.

Minimi vaikai iš tėvų teismo sprendimu buvo paimti gegužę, atsižvelgiant į tai, kad vaikai nelankė ugdymo įstaigų, jų tėvai nesudarė vaikams sąlygų socializuotis, patys tėvai teigė nepripažįstantys Lietuvos įstatymų.

Kaip anksčiau skelbė Valstybės saugumo departamentas (VSD), Kaune savo vaikus, kaip įtariama, pagrobę asmenys priskiria save „suverenų“ judėjimui.

„Vadinamieji „suverenai“, kuriais esantys skelbiasi ir savo vaikus iš valstybės laikinos globos pagrobę sutuoktiniai, vadovaujasi valstybės teisėtumą neigiančia antivalstybine ekstremistine ideologija. „Suverenais“ pasiskelbę asmenys nepripažįsta valstybės institucijų sprendimų ir yra įsitikinę, kad gali nevykdyti teisės aktuose įtvirtintų gyventojų pareigų“, – skelbė VSD.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)