V. Gudėnas – buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius, Kauno tarybos narys. Konservatorių kandidatų į Seimą sąraše jis užima 62 vietą.

Apie prokurorų prašymą naikinti konservatoriaus imunitetą pirmadienį, posėdžio metu, pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas. V. Gudėno klausimą VRK spręsti turėtų jau artimiausiame posėdyje.

V. Gudėnas tik iš DELFI sužinojo, apie prokurorų prašymą apriboti jo laisvę. „Nieko net nežinau – nei buvau kviestas, nei apklaustas. Net neturiu supratimo“, - nuostabos neslėpė V. Gudėnas.

Vis dėlto netrukus politikas pripažino Kauno savivaldybėje „girdėjęs tam tikrų kalbų“.

„Kiek girdėjau, savivaldybėje rinko medžiagą dėl grąžintinų namų pirkimo, kurį vykdė Turto skyrius, bet čia kalbama turbūt apie 2006 metų laikotarpį. Bet čia taip įdomiai dėsto visus darbus, kad tai yra direktoriaus įsakymai rašyti, kurie vėliau yra notariškai tvirtinami. Kokia tai istorija? Iš namų buvo keldinami žmonės ir jiems buvo suteikiamos kitos patalpos, perkami butai. Tuos įsakymus ruošdavo Turto skyrius, jie praeidavo pro administraciją, nes be direktoriaus parašo nebuvo galima įsigyti. Gal atrado mano parašą? Gal kažkam trukdau? Aš tik taip suprantu. Tai tik politinis reikalas“, - teigė V. Gudėnas.

VRK taip pat prašoma panaikinti liberalcentristų kandidato, Kauno Šilainių poliklinikos direktoriaus pavaduotojo valdymui ir plėtrai Roberto Stanionio neliečiamybę. Jis liberalcentristų sąraše įrašytas 46 numeriu.