„Sakykime, kad ikiteisminis tyrimas yra dėl tam tikrų darbo santykių, susijusių su jo asmenybe. Ikiteisminį tyrimą pradėjo Generalinė prokuratūra, vėliau pavedė mums ir šiuo metu mūsų skyriuje yra atliekamas tyrimas. Tyrimas yra pradėtas neseniai, praeitą savaitę, kol kas byloje jokie įtarimai nėra niekam pareikšti“, - komentavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša.

Prokuroras patvirtino, kad tyrimas susijęs su direktoriaus darbo santykiais Nacionaliniame vėžio institute, tačiau įtarimai jam nėra pareikšti: „Šiai dienai duomenų įtarimo pareiškimui nesame surinkę ir įtarimas jam nėra įteiktas.“

Tyrimą vykdo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius. Pasak jo, jis bylą gavo tik penktadienį.

„Man atrodo penktadienį gavau bylą. Ji susijusi su medicinos darbuotojais. Aš kiek susipažinau, buvo priimtas atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą, jis buvo Generalinėje prokuratūroje panaikintas ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pavestas man. Jokių apklausų dar nebuvo organizuojama“, - kalbėjo G. Tarasevičius.