„Būtume sutaupę daug brangaus tiek teisėsaugos institucijų, tiek ir A. Paleckio vadovaujamos darbo grupės laiko, jei būtų siekiama iš tikrųjų išsiaiškinti kolekcijos įsigijimo aplinkybes ir atsakyti į visus A. Paleckiui kylančius klausimus būtų pakviestas JMVMC atstovas.

Kadangi to padaryta nebuvo, o pirmiausia kreiptasi į žiniasklaidą su pareiškimu, darytina išvada, kad tai buvo eilinė A. Paleckio viešųjų ryšių akcija siekiant diskredituoti ne tik JMVMC su J. Meku priešakyje, buvusią Vilniaus miesto tarybos kadenciją, bet ir pačią idėją – Vilniaus ambicingą siekį tapti pasaulinio avangardo kultūros centru. Norėčiau tikėti, kad A. Paleckiui užteks drąsos atsiprašyti menininko J. Meko“, - prokuratūros sprendimą komentavo JMVMC tarybos narys, buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

A. Paleckis DELFI pareiškė manąs, jog teisingai surašyta sutartis neįrodo, kad ją apskritai reikėjo pasirašyti, o kolekcijos kaina nėra „išpūsta“.

„Manęs nestebina toks prokurorų atsakymas: be abejo, sutartis buvo rašoma padedant armijai gabių teisininkų, kuriuos A. Zuokas visuomet pasamdo, kad sąžiningi prokuratūros darbuotojai nerastų prie ko prisikabinti.

Manau, kad tai A. Zuokas turėtų atsiprašyti visų vilniečių už tai, kad iššvaistė 12 mln. litų abejotinos kokybės meno kolekcijai, kuri net nebuvo įvertinta ekspertų“, - teigė A. Paleckis

Jo vadovaujama darbo grupė buvo nustačiusi, kad J. Mačiūno kolekcijos pirkimo-pardavimo sutartį su J. Meku pasirašė J. Meko vaizduojamojo meno centro direktorius Kristijonas Kučinskas, o savivaldybė yra įsteigusi Jono Meko vizualiųjų menų centrą.

Prokuratūra atsakė, kad sutartys buvo sudarytos lietuvių ir anglų kalbomis, o klaidingai išverstas viešosios įstaigos pavadinimas nedaro sutarties negaliojančia.

Be to, prokuratūra pažymėjo, kad ši sutartis sudaryta ir aiškinama bei ginčai sprendžiami pagal JAV Niujorko valstijos teisę.