Kaip informuojama prokuratūros pranešime spaudai, tyrimas pradėtas dėl galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo, tarnybos pareigų neatlikimo ir piktnaudžiavimo.

Taip pat prokuratūros viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai atlieka tyrimą siekiant nustatyti, ar globėjas tinkamai vykdė nustatytas pareigas vaiko atžvilgiu.

Tyrimai pradėti gavus duomenų apie galimai padarytas nusikalstamas veikas ir viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie tai, kad į Kauno klinikas iš Akmenės rajono Ventos socialinės globos namų atvežtos kritinės būklės išsekusi mažametė.

DELFI primena, kad į Kauno klinikas patekusi mergaitė tesvėrė 5 kg ir balansavo tarp gyvybės ir mirties. Globos namų darbuotojai tikino, kad mažametė nevalgo, todėl jai reikia įstatyti vamzdelius, per kuriuos būtų galima maitinti. Mergaitė gulėjo negalėdama pajudėti, vėmė, oda buvo išberta, o ant kūnelio atsiradusios pragulos.

Vaiką apžiūrėję medikai nustatė, kad mergaitė buvo marinama badu, jai gyvybiškai trūko skysčių.

„Po dienos, kai jai buvo pastatyta lašinė ir atstatyti skysčiai, ji jau sėdėjo. Dabar, po savaitės, kai ji gauna normaliai valgyti, ji sėdi, bendraujanti, reaguoja į aplinką, šypsosi, knygutes mato, varto, o prieš tai buvo tragiškas tragiškas vaikas. Va šitas kontrastas labiausiai ir neramina“, - sakė Kauno klinikų vaikų chirurgijos ir urologijos skyriaus vadovas Artūras Kilda.