„Priimu man valdybos suteiktą pasitikėjimą kaip įsipareigojimą tęsti pagrindinius ir svarbiausius LSA darbus. (...) Dėsiu visas pastangas, kad šioje organizacijoje ir toliau siektume bendrų tikslų, nepaisant politinių nuotaikų ar rinkimų laikotarpio specifikos“, – išplatintame pranešime cituojamas A. Klišonis.

M. Sinkevičiaus prezidento kadencija asociacijoje sustabdyta iki kol paaiškės jam prokuratūros pateiktų įtarimų dėl skaidrumo panaudojant savivaldos lėšas pagrįstumas arba iki artimiausio LSA suvažiavimo, kuris vyks 2024 metų gegužę.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje prokuratūrai pareiškus įtarimus LSA prezidentui, Jonavos merui M. Sinkevičiui dėl skaidrumo panaudojant savivaldos lėšas, pastarasis paskelbė, kad stabdo narystę socialdemokratų partijoje bei paprašė sustabdyti jo prezidento kadenciją LSA.

Po Jonavos mero pareiškimo apie stabdomą vadovavimą LSA viešojoje erdvėje kilo klausimų, ar M. Sinkevičius apskritai gali likti asociacijoje užimamose pareigose.

Nors kai kurie asociacijos viceprezidentai apgailestauja dėl situacijos, kurioje atsidūrė M. Sinkevičius, kiti neslepia – tai būtų proga atsistatydinti. LSA viceprezidentas, Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas M. Sinkevičiaus vadovavimą organizacijai vertina palankiai, tačiau pripažįsta, kad jei teisėsaugos tyrimas užsitęs iki kito asociacijos suvažiavimo, organizacija turės išsirinkti naują vadovą.

Klausimų dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis Jonavos meras sulaukė visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus savivaldos tarybos narių lėšų tyrimą. Gavus išlaidų ataskaitas, suabejota M. Sinkevičiaus įsigytais dviem televizoriais. Kelti klausimai ir dėl keturių telefono sąskaitų, šešių banko kortelių, kuriomis apmokėtos sąskaitos už kurą, intensyvių kelionių karantino metu.

M. Sinkevičius savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į abejones ir pasiaiškino dėl poros televizorių. Pasak mero, dokumentuose įsivėlė „techninė klaida“, todėl kanceliarinėmis išmokomis buvo apmokėtos tik poros mėnesių sąskaitos. LSA prezidentas pažadėjo šias spragas ištaisyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)