Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Jonas Udris sutiko, jog absoliučios saugios informacinės sistemos nėra, bet ties tuo tikrai yra labai daug dirbama.
 
„Balsavimo internetu sistema nesusiveda vien tik tai į kažkokią programinę įrangą, kažkokį tai vieną serverį ir kažkokius tai 5 žmones, kurie žino kaip tai veikia. Iš tikrųjų tai yra viena didelė organizacinė sistema, tiek rinkimų organizatorių, tiek informacinių technologijų specialistų, tiek auditorių , tiek stebėtojų, visa masė žmonių dirba prie to dalyko“,-  aiškino J. Udris.
 
Pašnekovas taip pat pabrėžė, jog net ir įprastų popierinių balsavimu skaidrumu negalima būti užtikrintiems, todėl elektroninio balsavimo scenarijus Lietuvoje tikrai įmanomas.
 
„Net ir popierinių rinkimų nėra absoliučiai saugių. Pasaulinė praktika rodo, jog elektroninis balsavimas yra padaromas, įgyvendinamas ir manau, kad Lietuvoje taip pat teisingai viską darant, įvertinant visas rizikas, tikrai galima tai pasiekti“,- teigė J.Udris.
 
Tuo metu programuotojas, tinklaraštininkas Emilis Dambauskas siūlė nepamiršti, jog šiuo metu pasaulis yra kibernetinio karo plotmėje.
 
„Pasaulyje vyksta kibernetinis karas, tai nėra kažkoks baubas, jis panašus į Šaltąjį karą, kai tam tikros valstybės bando išsikasti tam tikrus apkasus priešo teritorijoje. Ir stambiausi žaidėjai yra Jungtinės valstijos, Kinija ir Rusija. Tai tikėtis, kad mūsų specialistai, kurie nedalyvauja tame kare, turės geresnius sugebėjimus už kitas valstybes, kur į tai investuojami dideli pinigai, tai tiesiog aš to nesitikiu. Ir tame matau didele riziką mums“,- aiškino programuotojas.
  
Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val. Visą laidos įrašą klausykite čia.