„Nulaužę“ svetainę asmenys pasivadino „Netsweepers“. Antradienio vakarą užėjus į tinklapį kaunas.lt vartotojai nukreipiami į puslapį kaunas.lt/hacker.

Kauno meras Andrius Kupčinskas antradienio vakarą teigė žinantis apie problemą.

„Pasirodo, ne tik DELFI pateko į programišių akiratį. Manau, kad dabar nusitaikyta į valstybines institucijas“, - DELFI antradienio vakarą teigė A. Kupčinskas.

Laikinosios sostinės vadovas teigė, kad šiuo metu savivaldybės komanda deda visas pastangas, kad normalizuotų svetainės veiklą, tačiau kada bus pasiektas rezultatas nėra aišku.

Taip pat A. Kupčinskas mano, kad Ryšių reguliavimo tarnyba turėtų sukrusti.

„Savivaldybės vienos šių problemų neišspręs – mes neturime galimybių investuoti milijonų litų į svetainių kūrimą ir jų apsaugą. Ryšių reguliavimo tarnyba turėtų atkreipti dėmesį į pastarųjų dienų įvykius“, - teigė A. Kupčinskas.

Be to, Kauno vadovas įsitikinęs, kad laikinosios sostinės savivaldybė pasirinkta neatsitiktinai.

„Manau, tai susiję savivaldybės pozicija tam tikrais klausimais. Tarkim, kodėl nebuvo pasirinkta kito miesto, o būtent Kauno savivaldybė?“ - retoriškai klausė A. Kupčinskas.

Maždaug valandą neveikusi Kauno savivaldybės svetainė antradienio vakarą buvo sutaisyta.

„Tai buvo kiek kitokio pobūdžio ataka nei matėme DELFI ar kitų lietuviškų svetainių atveju. Mums pavyko operatyviai atnaujinti interneto puslapio veiklą. Imamės visų įmanomų priemonių, kad tokios situacijas nepasikartotų“, - teigė Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Vytautas Augonis.

Skaičiuojama, Kauno savivaldybės internetinėje svetainėje per dieną apsilanko apie 10 tūkst. vartotojų.