DELFI TV laidoje „Iš esmės“ – pokalbis su Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininku V. Landsbergiu apie Rusiją, A. Navalno mirtį ir Lietuvos valdžios nesutarimus.

Lietuvoje dega raudona lemputė

Kai kalbama apie pasauliui keliamą Rusijos grėsmę, labai dažnai akcentuojama, kad V. Putinas yra nusitaikęs į Baltijos šalis, kad jos bus kitas taikinys po Ukrainos. Todėl Lietuvoje vis aktyviau ir garsiau kalbama, kaip stiprinti gynybą, kaip jai surinkti mokesčių, nors dalis visuomenės į tai žiūri skeptiškai.

„Pirmiausia iš esmės reikia atsakyti į klausimą, ar mes ginsimės, ar mes nusiteikę gintis. Dabar nežinau, ar dar yra tų apmokamų kvailelių, kurie už penkis rublius kartoja, kad Rusija nepuls, čia gandai, kad Rusija taikinga valstybė, mūsų draugė, nežinau, kur tie kvaileliai dabar atsiiminėja savo dividendus. Tai žmonės jau turbūt šitiek jau suprato, mato, kas vyksta ir darosi, bet ar tai yra pasakymas, o mes ginsimės, mes ginkluojamės, mes kiekvienas turėsime šautuvą, mes šaudysime iš kiekvieno lango“, – kalbėjo V. Landsbergis.