„Aš galiu eiti su jumis lažybų, kad jei jūs padarytumėte apklausą Lietuvos Respublikos Vyriausybėje, tai nei vieno ministro nerastumėte, kuris būtų sužavėtas galimybių pasu. Galėčiau lažintis iš savo nežinau net ko, gal banknotų kolekcijos“, – sakė LSMU profesorius M. Stankūnas.

Jis teigė, jog matė ministrų kabineto nuotaikas priimant šį sprendimą.

„Aš dalyvavau tuose Nepriklausomų ekspertų tarybos posėdžiuose. Aš mačiau, su kokia nuotaika, iš kokios didelės būtinybės yra tas dalykas. Tikrai galėčiau eiti lažintis, kad ministrė pirmininkė mielu noru jo atsisakytų, ir ta pati ekonomikos ir inovacijų ministrė“, – savo poziciją dėstė LSMU atstovas M. Stankūnas.

Profesorius tikino, jog lyginti Lietuvos ir Danijos negalima, nes vakcinacijos mastai šiose šalyse yra visiškai nevienodi.

„Danijoje 80 metų ir vyresni asmenys yra paskiepyti 100 procentų. Lietuvoje šis procentas vargiai siekia 60 procentų. Skirtumas yra didžiulis“, – sakė M. Stankūnas.

LSMU profesorius aiškino, jog Lietuva dabar negali priimti tokių sprendimų, kuriuos priėmė Danija.

„Mes kol kas negalime to dalyko daryti, ką daro danai. Niekas negarantuoja, kad Danijoje viskas bus gerai, bet tikrai stebėsime, kas ten vyksta. Ir kai bus mažiausia galimybė, mes mielai to galimybių paso atsisakysime“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ sakė LSMU profesorius M. Stankūnas.

Visą Delfi laidą „Iš esmės“ žiūrėkite 19.15 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (710)