Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ pabrėžė, kad kol kas kalbama tik apie tokią idėją, mat skiepijimas – viena iš efektyviausių priemonių kovoje su koronavirusu.

„Teko pristatyti ir kalbėti apie tokio siūlymo idėją, tokio projekto galimą buvimą, kadangi turime pasirengti ateičiai. Kol kas tokio dokumento nėra pateikta svarstymui. Buvo noras pasidalinti tokia idėja, kadangi turime patirties ir iš Europos, ir iš kitų šalių“, – pasakojo viceministrė.

Anot jos, dabar vyksta diskusijos ir svarstymas, kokie bus tolesni žingsniai: „Turime pasirengti, jei matytume, kad nepakanka testavimo.“

Pagal dabartinius svarstymus, jei žmogus atsisakytų privalomai skiepytis, po trijų mėnesių jis galėtų būti atleidžiamas iš darbo.

„Jeigu leidžia funkcijos dirbti nuotolinį darbą, jis gali būti perkeltas į nuotolinį darbą, gali būti pasiūlyta kita darbo vieta, taip pat gali būti nušalintas trims mėnesiams. Trys mėnesiai būtų protingas terminas, kada, jeigu asmuo nepriima sprendimo, jis gali būti atleidžiamas“, – aiškino A. Bilotienė-Motiejūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės