R. Čiupaila pakeitė atsistatydinusį Raimondą Šukį. Ministras atsistatydino po lapkričio pradžioje visą Lietuvą sukrėtusios autoavarijos Skuodo rajone, kai, kaip įtariama, neblaivus policininkas automobiliu mirtinai sužalojo tris berniukus.

Pirmoji R. Čiupailos užduotis bus surasti naują policijos vadovą vietoj taip pat dėl šios avarijos atsistatydinusio generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus.

Kaip jau skelbta, prezidentas Valdas Adamkus susitikime su R. Čiupaila iškėlė užduotį neatidėliojant įgyvendinti pertvarką policijos sistemoje.

V. Adamkus pabrėžė, kad policijos pareigūnų neatsakingas elgesys keliuose, policijos nesugebėjimas suvaržyti kontrabandos organizatorių veiklos pasienio rajonuose ir kitos problemos kelia visuomenės pasipiktinimą ir mažina pasitikėjimą policijos pareigūnais.

Šalies vadovas taip pat pasigenda aiškesnės Vidaus reikalų ministerijos pozicijos migracijos klausimais. Su šia problema susiduriama dėl išaugusios Lietuvos piliečių emigracijos, sumažėjusio nedarbo ir padidėjusios darbuotojų iš kitų šalių imigracijos. Migracijos departamentą daugelis verslininkų įvardija kaip instituciją, labiausiai delsiančią priimti reikalingus sprendimus.

Valstybės vadovo nuomone, Vidaus reikalų ministerija turėtų griežčiau kontroliuoti jai pavaldžias institucijas ir, esant būtinybei, keisti reikalingus teisės aktus.

Premjeras Gediminas Kirkilas liberalcentristo R. Čiupailos kandidatūrą į vidaus reikalų ministro postą pateikė praėjusią savaitę.

1956-aisiais gimęs R. Čiupaila 2006 m. liepos 24 d. iki 2007 gruodžio 10 d. buvo vidaus reikalų viceministras.

1990-1996 m. - Vilniaus m. savivaldybės tarybos narys. 1990-1991 m. - Vilniaus m. tarybos pirmininko pavaduotojas.

1996-2000 m. - Seimo narys, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas, Užsienio reikalų komiteto narys. 1996-2000 m. - Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos narys. 1997-2000 m. - Jungtinio komiteto su Europos Parlamentu narys.

2001-2003 m. buvo Lietuvos centro sąjungos vicepirmininkas. Nuo 2003 m. - Liberalų ir centro sąjungos valdybos narys.