„Pirmuosius išbandymus visi 54 įveikėte garbingai - baigėte Bazinį kariūno kursą, dalyvavote pratybose ir įgijote žinių, reikalingų tęsti studijas Lietuvos karo akademijoje. Dabar akademijos dėstytojai ir instruktoriai padės jums išmokti saugoti ir ginti tai, ką turime brangiausio - savo šalies laisvę“, - iškilmingoje ceremonijoje kariūnus pasveikino krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, šiais metais į Lietuvos karo akademiją buvo priimti 54 jaunuoliai - 44 vaikinai ir 10 merginų. Visi jie įveikė septynias savaites trukusį Bazinį kariūnų kursą ir galutinai pasiryžo toliau siekti savo tikslo - tapti Lietuvos karininkais. Priesaikos ceremonijos metu geriausiam pirmakursiui Gražvydui Griciui, pelniusiam instruktorių pagarbą ir pasitikėjimą Bazinio kariūno kurso mokymuose, buvo suteikta teisė pagerbti Karo akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu.

Akademijos viršininkas brigados generolas Algis Vaičeliūnas, kreipdamasis į kariūnus, pabrėžė, kad jų priesaika Lietuvai yra neatšaukiamas įsipareigojimas valstybei, o kartu ir visai visuomenei.

„Jūsų tėvai, jūsų mokyklos ir bendruomenės užaugino jus dorais, pilietiškais žmonėmis. Lietuvos karo akademija ugdys jus kaip kariuomenės lyderius, turinčius ne tik išmanyti karybos teoriją, bet ir jausti tautos saugumo poreikį“, - sakė akademijos viršininkas brg. gen. A. Vaičeliūnas, linkėdamas kariūnams drąsos ir didelio noro tapti tikrais savo srities lyderiais.

Kariūnai, dalydamiesi iškilmių įspūdžiais, sakė, kad akademijos bendruomenės, artimųjų ir draugų akivaizdoje duotas pažadas įpareigoja jausti atsakomybę už būsimus darbus, o kartu suvokti ir siekiamos karininko profesijos reikšmę ir garbę.