"Tai JAV parodymas, kad jie susirūpinę yra mūsų regionu. JAV visada buvo tas partneris, kuris palaikė mus ypatingai sunkiu momentu. Tikrai aptarėme daug temų, susijusių su saugumo klausimais, energetika ir bendrąja užsienio politika. Labai tikimės, kad po šių susitikimų mūsų bendradarbiavimas dar labiau sustiprės", - po susitikimo su JAV delegacija žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovės teigimu, svečiai išreiškė susirūpinimą dėl mūsų regiono saugumo.

"JAV Atstovų rūmų pirmininkas matė, kiek arti yra Kaliningradas, kiek arti yra siena, ir jie gerai supranta, kokios yra šių dienų karinės galimybės konflikto atveju iš Rusijos pusės, ir jie tikrai išreiškė susirūpinimą", - sakė L. Graužinienė.
Johno Boehnerio.sutikimas Valdovų rūmuose

Pirmadienį Seime JAV Kongreso delegacija susitiko su Seimo vadovybe. Vėliau svečiai apsilankė Seimo Pirmininko kabinete, prie 1991 m. sausio įvykius menančių barikadų susipažino su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo istorija.

Kvietimą J. Boehneriui atvykti į Lietuvą dar 2011 m. įteikė tuometė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Pirmąją vizito dieną, šeštadienį, JAV Atstovų rūmų delegacija susitiko su Prezidente Dalia Grybauskaite.

J. Boehneris - Respublikonų partijos narys, į parlamentą pirmą kartą išrinktas 1990 m. 2011 m. sausio 5 d. išrinktas JAV Atstovų rūmų pirmininku. 2013 m. sausio 3 d. - perrinktas antrai kadencijai.