Kadangi lapkričio 1 dieną dieną minima Visų šventųjų dieną, o lapkričio 2 dieną – Vėlinės, kitą pirmadienį ir antradienį, jau po įprasto dviejų dienų savaitgalio, taip pat bus galima džiaugtis laisvadieniais.

Lapkričio 2 dieną laisvadieniu pirmą kartą džiaugėmės 2020 metais. 2019 metų birželio mėnesį Seimas apsisprendė ir priimdamas Darbo kodekso pataisą nurodė, kad įmonėse, įstaigose ir organizacijose būtų nedirbama ne tik kiekvienų metų lapkričio 1–ąją (Visų Šventųjų dieną), bet ir lapkričio 2–ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.

Taip būtų sudarytos sąlygos Lietuvos žmonėms puoselėti mūsų kultūrai išskirtines mirusiųjų pagerbimo tradicijas, suteikiant Vėlinėms išskirtinį statusą, kaip tai numatyta Lietuvos ratifikuotoje UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo konvencijoje.

Iki šių metų pabaigos numatomi dar vienas ilgasis savaitgalis – per Kūčias ir Kalėdas.

Ilsėsimės gruodžio 24 dieną (penktadienį), gruodžio 25 dieną (šeštadienį) ir gruodžio 26 dieną (sekmadienį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)