Tiesa, kai kurių kišenės pasipildys lėšomis už papildomą darbą Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos (ES) Tarybai.

Apsieis be „šventinių“ pinigų

Nei Vyriausybės kanceliarijos, nei Prezidentūros, nei Seimo kanceliarijos darbuotojams vadinamieji „šventiniai“ priedai šiemet mokami nebus. Tokią informaciją DELFI pateikė prezidentės spaudos tarnyba, Vyriausybės ir Seimo kanceliarijos.

Analogiškus atsakymus, jog jokių „šventinių“ priedų tarnautojai negaus, DELFI pateikė ir visos ministerijos.

Pirmininkavimo darbai – ne už dyką

Nors be „kalėdinių“ priedų, dalis valdininkų šiuos metus baigia uždirbdami daugiau. Šių pinigų šaltinis – darbai Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai metu.

Pavyzdžiui, Finansų ministerija vien už lapkričio mėnesį tarnautojams tokiu būdu išmoka daugiau nei 100 tūkst. Lt.

„70 žmonių už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, padidėjus darbų kiekiui dėl Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai iš pirmininkavimo lėšų gavo maždaug 40 proc. pareiginės algos dydžio priedus. Jiems išmokėta 100 436,40 Lt. Pasibaigus pirmininkavimui jiems priedai nebebus mokami“, - DELFI teigė Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vytautas Lenkutis.

Panaši situacija Vidaus reikalų ministerijoje (VRM). Iš pirmininkavimo ES uždirbs ir ministro Dailio Alfonso Barakausko komandos nariai.

„Priemokos yra skirtos 62 valstybės tarnautojams, per gruodžio mėn. numatoma išmokėti 36,6 tūkst. Lt, iš jų 23 tūkst. Lt už veiklą, susijusią su Lietuvos Respublikos pirmininkavimu ES Tarybai 2013 m. Priemokos mokamos šešiems politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams (viceministrams ir patarėjams) ir ministerijos kanclerei už veiklą, susijusią su Lietuvos Respublikos pirmininkavimu ES Tarybai 2013 m. ir už darbą valstybės įmonės valdyboje, darbo grupėse ir komisijose. Numatoma priskaičiuoti priemokų suma – 12,8 tūkst. Lt“, - teigiama VRM DELFI pateiktame komentare.

Kultūros ministerijoje gruodį priemokos mokamos 12 karjeros valstybės tarnautojų ir 5 politinio pasitikėjimo tarnautojams. Bendra priemokų suma neatskaičius mokesčių yra 15,7 tūkst.Lt, beveik pusė šios sumos – 7,2 tūkst. Lt – teks ministro Šarūno Biručio komandos nariams.

Papildomų pinigų gaus ir Energetikos ministerijos tarnautojai. Tarp jų – penki ministro Jaroslavo Neverovičiaus politinės komandos nariai.

„Šį mėnesį 5 politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai gaus iki 35 proc. priemokas nuo pareiginės algos už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, kai yra padidėjęs darbų mastas atliekant pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas neviršijant nustatytos darbo laiko trukmės bei už aukštą kvalifikaciją, skubių, svarbių ir sudėtingų darbų vykdymą“, - DELFI teigė ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)