Seimo rūmuose Konstitucijos salėje vyksiančiame susitikime Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Seimo valdybos nariai aptars Seimo rudens sesijos darbus.

Respublikos Prezidentas ir Seimo valdyba aptarti teikiamų teisės aktų projektų susitinka dukart per metus – prieš prasidedant pavasario ir rudens sesijoms. Į šios kadencijos Seimo V (rudens) sesiją parlamentarai, kaip nustato Konstitucija, rinksis rugsėjo 10-ąją, šeštadienį.

Sesiją sveikinimo žodžiu pradės Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rudens sesijos pirmajame posėdyje numatoma pateikti sesijos darbų programos projektą, kurį pristatys Seimo vadovė ir Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, savo svarbiausius projektus apžvelgs Seimo frakcijos.

Sesijoje tarp pagrindinių darbų – 2023 m. valstybės biudžeto, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų tvirtinimas ir su jais susijusių projektų svarstymas.

Šios rudens sesijos metu, lapkričio 13-ąją, XIII Seimas įpusės savo ketverių metų kadenciją.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką sesijos metu, nuo rugsėjo 10 d. iki gruodžio 23 d., planuojama surengti daugiau kaip 45 posėdžius. Iš jų 3 bus skirti opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją