Šį faktą patvirtino URM. Tačiau Delfi gautame vardiniame kvietime į renginį tėra tik ministro G. Landsbergio pavardė.

Kvietimas

Vakarienė buvo skirta Ukrainos reformų konferencijos proga, ji prasidėjo trečiadienį ir vyks iki ketvirtadienio, jau antradienį vyko ir „Liublino trikampio“ susitikimai. Šiuo metu Lietuvoje lankosi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis su Ukrainos delegacija.

Kaip Delfi informavo užsienio reikalų ministro G. Landsbergio atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė–Kuliešienė, minėta vakarienė susijusi su Ukrainos reformoms skirta konferencija.

„Užsienio reikalų ministerija kartu su Ukrainos užsienio reikalų ministerija yra IV–osios Ukrainos reformų konferencijos organizatorė. Liepos 6 dieną „Kempinski“ viešbutyje buvo surengtas tradicinis, iš anksto planuotas, Ukrainos reformų konferencijos dalyvių pasitikimo renginys. Kvietimai į ją išsiųsti dviejų ministrų – G. Landsbergio ir D. Kulebos vardu.

Pati konferencijos data – liepos 7–8 dienomis – buvo planuojama dar nuo kovo mėnesio.

Kadangi konferencijos renginiai prasidėjo liepos 7 dienos anksti ryte, visi ministrai bei delegacijos į Lietuvą atvyko iš vakaro. Darbinės vakarienės konferencijos išvakarėse formatas leido ne tik parodyti dėmesį svečiams, bet ir aptarti svarbius klausimus.

Po vakarienės visi svečiai turėjo galimybę susipažinti ir su gražia Lietuvos tradicija liepos 6 dienos giedoti šalies himną“, – tokį atsakymą Delfi atsiuntė užsienio reikalų ministro G. Landsbergio atstovė spaudai V. Šmaižytė–Kuliešienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)