„Naujausi duomenys dėl potvynio.

Sudėtingiausia situacija Priekulėje. Čia per naktį vanduo pakilo dar beveik 20 centimetrų ir dabar siekia 597 cm. Šalia Žalgirio gatvės prie tilto vanduo jau bėga per pylimą žemiausioje jo vietoje. Semiama ir Minijos gatvė.

Ką tik pats apžiūrėjau šią vietą. Vanduo kaupiasi šalia esančiame išsausėjusiame tvenkinyje, artimiausias namas maždaug už 100 metrų, bet jis stovi kiek aukščiau, tad kol kas grėsmė jam nekyla“, rašė meras.

Anot jo, siekiant stabdyti potvynio žalą planuojama dėti smėlio maišus.

„Budi tiek ugniagesiai, tiek Klaipėdos rajono energijos atstovai, planuojama dėti smėlio maišus, tai leistų šiek tiek paaukštinti pylimą. Tad situacija yra kontroliuojama ir prižiūrima, nėra dėl ko nerimauti, visos tarnybos savo vietoje ir daro viską, kad gamtos stichija padarytų kuo mažiau žalos“, - nurodė meras.

Anot jo, situacija Vėžaičiuose jau pagerėjo.

„Situacija Vėžaičiuose pagerėjo. Krentant vandens lygiui Minijoje, vakar buvusia nepravažiuojama kelio Žvelsėnai—Pikteikiai atkarpa jau galima judėti. Gerėja situacija ir Pylos gatvėje, vanduo taip pat krenta, nors vis dar rekomenduojama važiuoti aplinkkeliu“, - rašė B. Markauskas.

Priekulėje skelbiama ekstremali situacija, kelias link Šilutės – nepravažiuojamas


Smarkiai kylant Minijos vandens lygiui, Priekulės seniūnijoje skelbiama ekstremalioji situacija.

Anot mero Broniaus Markausko, sprendimas griebtis šios priemonės priimtas pasitarus su Ekstremaliųjų situacijų operacijų centru (ESOC) ir atsižvelgus į tai, kad situacija mieste blogėja.

„Atsižvelgdamas į ESOC rekomendaciją, Priekulės seniūnijoje skelbiu ekstremaliąją situaciją. Minija neslūgsta, vandens lygis prie Lankupių šliuzo jau pasiekė stichinį, Priekulės mieste vanduo veržiasi per pylimą, o kelias link Šilutės – nepravažiuojamas“, – šeštadienio popietę savo „Facebook“ paskyroje pranešė B. Markauskas.

Meras taip pat pažymėjo, kad siekiant išvengti dar didesnės potvynio žalos Lankupių šliuzo nuspręsta neatidaryti.

„Šliuzo nuspręsta neatidarinėti, nes tokiu atveju gali būti pralaužti žemiau esantys pylimai, o taip pat tai galėtų pakenkti Klaipėdos vandenų vandenvietei, iš kurios tiekiamas geriamas vanduo. Praverta tik šliuzo šone esanti galerija, kad bent šiek tiek sumažinti vandens spaudimą“, – įraše rašė jis, pažymėdamas, kad Priekulės seniūnijoje dirba visos tarnybos, tad situacija yra nuolat stebima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)