„Mūsų žiniomis, šiuo metu Vilniuje trūksta apie penkių šimtų pareigūnų, o toks trūkumas tampa rimta problema Vilniaus ir jo gyventojų saugumui. Nemažiau svarbus yra ir tinkamas darbo krūvio paskirstymas tarp pajėgų.

Todėl privalome ieškoti priemonių, kurios skatintų pareigūnus dirbti Vilniuje, kur krūvis ir tenkančios užduotis tikrai ne iš prastųjų, ypač kai kiti miestai, kur darbo kur kas mažiau ir jis paprastesnis, tokias priemones jau turi ir jomis vilioja vilniečius“, – pranešime spaudai teigė socialdemokratų frakcijos Vilniaus savivaldybėje seniūnas Povilas Pinelis.

Socialdemokratai siūlo ateinančių metų biudžete numatyti 700 tūkst. eurų, kurie būtų skirti naujai prie Vilniaus apskrities policijos komisariato pajėgų prisijungiančių pareigūnų motyvacinėms išmokoms. Nors tikėtis, kad per metus esantis didžiulis pareigūnų trūkumas būtų panaikintas yra sunku, prašoma maksimali suma, kuri tenkintų policijos poreikius. Nepanaudojus visos sumos, ji grįžtų atgal į Vilniaus miesto biudžetą ir būtų naudojama kitais metais.

„Radus sutarimą dėl paties principo, išmokėjimo tvarka turėtų būti derinama su policija ir pareigūnų profsąjungų atstovais, nes jie patys geriausiai žino tuos iššūkius su kuriais susiduria policijoje darbą pradedantis žmogus. Tai galėtų būti etapuojama ar vienkartinė išmoka, kurią gavęs pareigūnas įsipareigotų tam tikrą laiką dirbti sostinėje“, – pridūrė P. Pinelis.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybėje svarstomas Vilniaus miesto biudžetas, kuris taryboje turėtų būti tvirtinamas sausio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją