Prieš keletą dienų pranešta, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracija išdavė statybos leidimą „Eika Development“ valdomam verslo centrui „Jasinskio 2“ statyti.

Planuojama, kad pastatas bus baigtas kitais metais, bet jau dabar aišku, kad trijuose viršutiniuose aukštuose įsikurs advokatų kontora „Ellex Valiunas“.

„Eika Development“ turto valdymo departamento direktorius Giedrius Brūzgė išplatintame pranešime teigė, kad A++ energinės klasės pastatas „unikaliai įsilies į miesto peizažą ir simbolizuos svarbios atkarpos sugrąžinimą verslui.“

Šimašius: šiaip baisus pastatas

Paviešintos vizualizacijos, kaip atrodys Tauro kalno pašonėje iškilsiantis pastatas, sulaukė gana audringos reakcijos socialiniuose tinkluose.

„Aktualizavosi senas vystytojų rodiklis – „primilžis iš kvadratinio metro“. O visa kita – nelabai įdomu“, „Argi nėra kam atsistoti ir pasakyti, jog taip neturėtų būti?“, „Dar nepastatytas, o jau atrodo siaubinga ir nekokybiška atgyvena, kaip atrodys po 10 ar 20 metų?“, „Galbūt pastato ir šaligatvio vienumas yra savotiška „susilieti su aplinka“ interpretacija“, „Euroremonto mentalitetas – ne kitaip“,

„Mieli miestelėnai, mano galva, turėtume protestuoti prieš beatodairišką ir buką miesto vertimą kvadratiniais metrais“, „Vietoje, kur kadaise stovėjo neogotikinė siurblinė, kur nuo 8-ojo dešimtmečio veikė legendarinis alaus baras „Tauro ragas“, dabar stovės vidutinybė, ekonominės klasės stiklainis“ – tokiomis ir panašiomis reakcijomis žmonės dalijasi feisbuke.

„Excelizmas (na, kaip klasicizmas, modernizmas) — tai, kuomet pastatą gamina ploto efektyvintojai, perkandę esminius „non-place“ principus, tiražuojantys pilkaveides ofisines būdas. Ir jiems visiškai nesvarbu, ar būda renčiama Pilaitėje, Savanoriuose, ar Kudirkos g. įkalnėje“, – į šį atvejį sureagavo reklamos kūrėjas, kūrybingumo dėstytojas Tomas Ramanauskas.

Apie būsimą pastatą feisbuke komentuodamas T. Ramanausko įrašą pasisakė ir buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius: „Šiaip baisus pastatas. Architektų gildijai – jiems buvo pavesta net svarstyti – deja, viskas ok“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)