Vyriausiasis naujienų agentūros ELTA redaktorius Vytautas Bruveris praėjusią savaitę LNK eteryje svarstė, jog būtent advokato I. Vėgėlės šansai artėjančiuose prezidento rinkimuose nėra maži. Pasak jo, situacija gali susidėlioti ir taip, kad I. Vėgėlė gali užkirsti kelią G. Nausėdai patekti į antrąjį prezidento rinkimų turą.

MRU docentas, politologas V. Dumbliauskas teigė, jog toks scenarijus galimas tik tinkamai susidėliojus aplinkybėms.

„Reikia įvesti daug „jeigu“. Pirmasis „jeigu“ yra toks – jeigu nedalyvaus Vilija Blinkevičiūtė, <...> tai kairiojo elektorato balsai liks arba I. Vėgėlei, arba G. Nausėdai. Bet daugiau turėtų likti G. Nausėdai, nes I. Vėgėlė kol kas yra labiau protesto (kandidatas, aut. p.). Tokia hipotezė irgi įdomi, nes nežinome, kiek žmonės yra pikti ant G. Nausėdos. Reitingai tai to nerodo“, – svarstė MRU politologas.

Jeigu į antrąjį prezidento rinkimų turą patektų G. Nausėda ir advokatas I. Vėgėlė, valdančiajai Tėvynės sąjungai–Lietuvos krikščionims demokratams (TS–LKD), anot pašnekovo, gali tekti pamiršti buvusias nuoskaudas ir nesutarimus bei palaikyti dabartinį šalies vadovą.

Komentuodamas pačios TS–LKD šansus prezidento rinkimuose, MRU docentas, politologas V. Dumbliauskas dėmesį atkreipė į partijos nesutarimus dėl krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko ir jo pareiškimų. Būtent jo asmeninis reitingas spindi stipriau nei kitų TS–LKD atstovų. Tačiau yra ir kita pavardė.

„Nepalaiko jo partijos vadovybė. <...> Bet socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė irgi šmėkščioja. Jeigu partija jai lieps, ji būtų geresnė kandidatė už A. Anušauską. Ji neturi jokio paplepėjimų šleifo“, – pabrėžė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)