Prie Rusijos ambasados surengto nesankcionuoto piketo metu plevėsavo juodais kaspinais perrištos Lietuvos trispalvės, protestuotojai laikė iškėlę Gruzijos vėliavas, plakatus su užrašais, raginančiais atstatyti taiką ir nutraukti karą.

Piketuotojai tylos minute pagerbė žuvusiuosius per karines operacijas.

Į susirinkusiuosius kreipęsis monsinjoras Alfonsas Svarinskas ragino atgimti ir paremti kiekvieną, kuris kenčia ir yra persekiojamas.

Iš ramaus protestuotojų būrelio išsiskyrė gruzinas Kaharas, ne kartą angliškai sušukęs: "Stop Rusija". Penkerius metus Londone gyvenantis Kaharas teigė su žmona atvykęs į Lietuvą atostogų ir čia išgirdęs apie neramumus jo tėvynėje.

"Mano šeima gyvena Tbilisyje. Jie juos puola, bombarduoja. Mano šalis, artimieji siaubingoje situacijoje. Argi tai demokratija? Aš pats turiu spręsti, ar palaikyti dešiniuosius, ar kairiuosius, kodėl kažkas turi nuspręsti už mane?" - klausė Kaharas.

Jis norėtų, kad demokratinės valstybės pareikštų nepritarimą kariniams veiksmams. "Prezidentai atsakingiems asmenims turi pasakyti, kad nėra gerai, kas dabar daroma, kad nenori šio karo, žmonių žūčių", - sakė Kaharas.

Protesto akciją organizavusios nacionalinės koalicijos "Už stiprią Lietuvą!" atstovai nunešė į Rusijos ambasadą memorandumą dėl Gruzijos suvereniteto griovimo.

Antradienį prie Rusijos ambasados protestuotojai žada rinktis dukart - 11 val. čia rengiamas piketas, o 19 val. - mitingas. Trečiadienį 19 val. Vilniaus arkikatedroje bazilikoje bus aukojamos šv. Mišios už taiką pasaulyje, o po to bus rengiama eisena iki Seimo rūmų, kur organizuojamas dar vienas mitingas.